Asigură aportul zilnic de magneziu
Pentru a evita apariţia complicaţiilor circulaţiei periferice deficitare, este bine să te asiguri că îţi completezi aportul zilnic de magneziu. Acest mineral ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, îmbunătăţeşte capacitatea mentală, previne apariţia aterosclerozei şi infarctului miocadic. Cele mai bune surse de magneziu sunt germenii de grâu, alunele, migdalele, soia, zarzavaturile, merele şi bananele. Însă îţi poţi asigura necesarul de magneziu şi cu ajutorul suplimentelor nutriţionale cu magneziu. Specialiştii spun că efectele magneziului cresc atunci când este administrat în combinaţie cu ginkgo biloba. Această plantă are efect vasodilatator, stimulând circulaţia sanguină.
Renunţă la fumat şi fă mişcare zilnic
Fumatul afectează elasticitatea vaselor sanguine şi buna circulaţie a sângelui. De aceea, este indicat să renunţi la acest viciu. De asemenea, se recomandă să faci mişcare zilnic, băile alternative ¬cald-rece şi masaj la nivelul muşchilor şi tendoanelor. Aceastea contribuie la combaterea circulaţiei periferice deficitare.
Remedii naturiste
Ginko Biloba. Prepară o infuzie din două linguriţe de frunze mărunţite de plantă, la o cană cu apă. Lasă la infuzat aproximativ 10-15 minute, iar după aceea strecoară. Este recomandat în insuficienţa circulatorie periferică.
Macerat cu ardei iute. Amestecă cinci linguriţe de ardei iute mărunţit cu jumătate pahar de oţet şi 250 ml alcool sanitar. Lasă preparatul şapte zile la macerat şi apoi păstrează-l în sticluţe închise la culoare. Masează zilnic mâinile şi picioarele cu această soluţie.
Infuzie de păducel. Prepară o infuzie concentrată, dintr-o lingură de flori sau de fructe bine mărunţite, la o cană cu apă clocotită (250ml). Lasă la infuzat 10-15 minute, apoi strecoară. Bea în fiecare zi câte un ceai de păducel.
Băi cu extract de nalbă. Se pune dimineaţa 100 g de plantă în doi litri de apă şi ţine amestecul la rece, timp de 10 ore. Apoi, încălzeşte soluţia şi stai seara circa 20 de minute cu picioarele scufundate în această compoziţie. Pentru rezultate bune se fac astfel de băi de 2-3 ori pe săptămână.
Ceai revigorant. Amestecă păducel, talpa-gâştei, măceşe, urzică şi coada-calului. Foloseşte patru linguri din acest amestec la un litru de apă şi prepară-l sub formă de infuzie. Lasă la răcit, strecoară şi consumă zilnic, până la ameliorarea senzaţiei de mâini şi picioare reci.
Masaj cu infuzie de smirnă. Ia 3-4 bobiţe de smirnă, pune-le într-un pahar cu apă clocotită şi lasă-le acolo timp de 30 de minute. Smirna nu se va dizolva în apă, ci va împrumuta aroma şi proprietăţile sale terapeutice apei. Masează energic mâinile şi picioarele cu această infuzie şi vei simţi imediat diferenţa.
Vin tonic cu hrean. Într-un litru de vin roşu, natural, pune 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină şi o jumătate de linguriţă de piper negru. Astupă sticla şi lasă la macerat conţinutul timp de 9 zile, după care filtrează-l. Ia câte 3-4 linguri din acest amestec, înainte de fiecare masă.
Pont
Fă cât mai multă mişcare şi evităsă stai în poziţia „picior peste picior”.