Cauze:
– Pierderile abundente de sânge (în timpul ciclului menstrual, prin plăgi sau rupturi de vase);
– Un consum scăzut de fier (în perioadele de sarcină, de alăptare sau de efort);
– Lipsa de vitamine (lipsa vitaminei B12 aduce cu ea anemia pernicioasă, vegetarienii fiind cei mai afectaţi);
– Carenţa de fier (anemie feriprivă);
– Factori ereditari;
– Alimentaţia necorespunzătoare.
Simptome
– Stări de slăbiciune accentuată, randament scăzut, ameţeală, paloare, stări de leşin, dureri de cap, mâini şi picioare reci, lipsa concentrării, palpitaţii, memoria îţi joacă feste.
Diagnosticul exact se poate pune după analize de sânge complete. Vindecarea se poate face şi printr-o alimentaţie sănătoasă, bazată pe spanac, mazăre, broccoli, urzici, fasole verde, morcovi, vinete, lucernă, praz, pătrunjel, sfeclă roşie, fructe de pădure, migdale, caise, lactate (mai degresate pentru a nu creşte colesterolul), ficat de pasăre, de miel, de peşte, ouă de prepeliţă (au de patru ori mai mult fier decât cele de găină).
Mişcarea în aer liber e de asemenea, foarte importantă, mergi la munte la aer curat, iar nivelul hemoglobinei îţi va creşte considerabil.
Remedii naturiste
– Cura cu cimbrişor ajută la formarea sângelui;
– Cura cu vin roşu de ţară – un pahar zilnic;
– Cura cu apă argiloasă – 21 de zile, pauză 10 zile şi se reia;
– Cura cu coacăze negre – 100 gr. zilnic;
– Cura cu grapefruit;
– Cura cu suc de sfeclă roşie;
– Cura cu suc de struguri;
– Cura cu tije de păpădie;
– Cura cu grâu încolţit.
Uite o lista cu alimente bogate in fier, care te ajuta sa scapi de anemie!