Dana Săvuică intră în bucătărie destul de rar. Dar atunci când găteşte, nu dă greş în prepararea vinetelor la cuptor, mâncare pe care v-o recomandă.
Pentru că e mereu ocupată, Dana Săvuică mărturiseşte că nu petrece prea mult timp în bucătărie şi nu e foarte pricepută la gătit. “Nu sunt o bucătăreasă desăvârşită, dar ştiu să fac salate şi orice din vinete. Specialitatea mea sunt vinetele coapte la cuptor cu caşcaval topit şi roşii”, afirmă vedeta.
Iată cum se prepară acestea
Ingrediente: două vinete mari, sare, 700 g roşii, 3 cepe, 4 căţei de usturoi, pătrunjel, oregano şi ulei de măsline; pentru sos: o lingură de unt, două linguri de făină, 300 ml lapte, 130 g caşcaval, piper alb, nucşoară rasă, două gălbenuşuri, două linguri de pulpă de roşii şi un praf de zahăr.
Mod de preparare: Vinetele curăţate de coajă se taie pe lung, se presară cu sare, se lasă 15 minute la scurs, apoi se spală. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor 20 de minute. Într-o tigaie, se călesc ceapa şi usturoiul, peste care se pun roşiile decojite şi ierburile aromate şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se scot vinetele din cuptor şi li se face o mică scobitură. Partea scoasă se toacă şi se amestecă cu roşiile, apoi se pune peste amestecul din tigaia în care aţi călit ceapa. Se dă din nou la foc câteva minute, adăugându-se sare, piper şi zahăr.
Între timp, se pregăteşte sosul: se înmoaie untul, se adaugă făina, laptele şi se lasă 5 minute la foc mic, apoi se pun caşcavalul ras, sarea, piperul şi nucşoara. Se ia vasul de pe foc şi se amestecă repede în sos cele două gălbenuşuri. Separat, vinetele scobite se aşază într-un vas plat, se umplu cu tocătura din tigaie şi se acoperă cu sosul alb. Se bagă la cuptor pentru 25 de minute. Cristina Ologeanu
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!