Abatoarele româneşti sunt acreditate de UE
Din toată această brambureală, cel mai mult au avut de suferit “actorii” din industria alimentară. “E total greşit cum s-a pus problema! Francezii sunt de vină, nu noi. Ne-au denigrat degeaba, fără dovezi. Ei ar fi trebuit să specifice clar cu ce firmă au lucrat din România, nu doar să arunce cu piatra! Acum relaţiile noastre comerciale vor avea de suferit”, ne-a spus Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară. “Noi exportăm, de ani de zile, carne de cal doar în Belgia! Abatorul este acreditat şi verificat de ANSVSA şi de oficialii din UE”, ne-a explicat Dan Puiu, directorul general de la Cicalex, prima firmă despre care s-a spus că ar fi vinovată în scandal.
România nu a primit nici o sesizare oficială
“În ultimele 48 de ore, autorităţile române au desfăşurat ample acţiuni de control pentru a clarifica suspiciunile că din România ar fi plecat în spaţiul intracomunitar carne etichetată în mod greşit. Am acţionat într-un mod preventiv, deoarece nici până în acest moment nu există o sesizare oficială transmisă României”, a afirmat Daniel Constantin, ministrul agriculturii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro