Băiatul cel mare, ucis pe stradă
Vremea a trecut, copiii au crescut şi un mare necaz s-a abătut asupra familiei Steluţei. Din motive încă neştiute, băiatul i-a fost ucis, pe stradă, de o cunoştinţă din cartier. Femeia a crezut atunci că viaţa ei s-a sfârşit odată cu cea a copilului pierdut. Însă nu a fost aşa. Fetiţa pe care o mai avea şi familia ei i-au dat puterea de a merge mai departe. Acum, la doi ani de la tragedie, bucureşteanca are motive să zâmbească, pentru că este însărcinată din nou.
Doar că, odată cu bucuria care îi umple sufletul, a apărut şi o mare dilemă. După ce şi-a refăcut analiza care determină grupa de sânge, femeia a aflat cu stupoare că, de fapt, Rh-ul ei nu este pozitiv, ci negativ. De atunci nu mai are linişte. Şi-a refăcut testul de cinci ori şi de fiecare dată acelaşi răspuns: Rh negativ.
«Nu mai pot avea încredere în nici un spital?»
Miile de întrebări şi gândurile negre o macină în fiecare minut din zi. “Ce s-ar fi întâmplat oare cu mine sau cu bebeluşul dacă aveam nevoie de sânge şi aş fi primit cu Rh-ul nepotrivit? Chiar nu mai pot avea încredere în nici un spital din ţara asta?
Se poate ajunge la deces
“Atunci când un pacient primeşte sânge cu Rh diferit faţă de al său se pot întâmpla accidente grave posttransfuzionale. Formele pot fi uşoare şi se manifestă la fel ca o alergie, însă în cazurile grave se poate ajunge chiar şi la deces”, ne-a declarat dr. Florinda Neagu, şefa Centrului de Transfuzie Sangvină Bucureşti. Specialistul spune că în prezent există metode mai multe şi mai precise de depistare a Rh-ului faţă de cele din trecut.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro