Nu puține sunt persoanele care reușesc să dea jos câteva kilograme, dar rămân în continuare cu grăsime pe burtă sau în zona șoldurilor, de exemplu. Potrivit specialiștilor, dacă știi zona în care grăsimea se depune mai mult, poți acționa în consecință și vei scăpa mai repede de ea.
1- Obezitatea produsă de mâncare
Acesta este cel mai comun tip de obezitate care se regăsește în lumea întreagă. Soluția în acest caz este să reduci porțiile de mâncare și să faci 30 de minute de exerciții fizice pe zi.
2-Obezitatea produsă de ”nervii la stomac”
Acest tip de obezitate apare în cazul persoanelor foarte stresate, deprimate și cu stări frecvente de anxietate. În acest caz, persoanele afectate au tendința de a consuma foarte multe dulciuri și ciocolată. Soluția este să introduci în programul tău activități care să te ajute să elimini stresul și să eviți neapărat dulciurile. Înlocuiește-le cu un pahar de apă.
3- Obezitatea produsă de gluten
Acest tip de obezitate apare mai ales la femeile cu dereglări hormonale- adolescente, femei la menopauză. Soluția este să renunți la alcool și fumat, dar și la sedentarism. Ridicarea de greutăți este unul dintre cele mai eficiente exerciții.
4- Obezitatea produsă de depunerea grăsimilor pe aortă
Oamenii cu acest tip de obezitate acumulează de regulă grăsime în zona abdomenului și au mari dificlutăți în a respira. Soluția este să renunțe la consumul de alcool.
5-Obezitatea produsă de problemele de circulație
Aceasta este de cele mai multe ori genetică, dar poate apărea și la femeile însărcinate. Caracteristica ei o reprezintă picioarele umflate. Soluția este alergatul sau urcatul scărilor.
6- Obezitatea produsă de inactivitate
Aceasta apare în cazul persoanelor care au solicitat la un moment dat anumite părți ale corpului, iar în prezent au renunțat la asta. Recomandarea este să nu reducă foarte mult cantitatea de mâncare pentru că așa metabolismul va încetini și mai mult. Să continuie exercițiile fizice.