O altă greşeală este absenţa micului dejun, în condiţiile în care consumarea zilnică a unui mic dejun copios este esenţială pentru furnizarea energiei necesară organismului încă de dimineaţă şi pentru prevenirea apariţiei poftei de dulce.
Cantitatea mare de alimente ingerate constituie o altă greşeală. Alimentele consumate trebuie contabilizate atât cantitativ, cât şi calitativ. De multe ori, e indicat sa se noteze tot ce se consumă şi mai ales la ce oră.
Hidratarea insuficientă este o altă greşeală, deoarece pentru controlul greutăţii şi pentru menţinerea stării de sănătate se recomandă un aport mediu de apă de 30 mililitri pe kilogram corp în 24 de ore, susține dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie, potrivit agerpres.ro.
O altă greşeală o constituie alegerea sucurilor de fructe în locul fructelor pentru că sucurile sunt bogate doar în calorii, în timp ce fructele conţin şi multe fibre.
Conţinutul mare de grăsimi – această greşeală poate fi evitată prin citirea atentă a etichetelor produselor, mai ales în timpul unei diete. O atenţie specială trebuie acordată conţinutului de grăsimi saturate şi de sodiu.
Excluderea alimentelor preferate nu face decât să stimuleze pofta faţă de aceste alimente şi să producă un sentiment de frustrare. De aceea, se pot consuma ocazional şi în cantităţi mici aceste alimente.
Consumul exclusiv de salată poate fi o mare capcană, pentru că în compoziţia salatelor există de multe ori sosuri, brânză şi crutoane, toate aducătoare de calorii.