►ZIUA 1
Mic dejun: un bol cu iaurt degresat, două felii de pâine prăjită, o linguriţă de miere, un ceai.
Prânz: 100 g ton cu zeamă de lămâie şi o salată din morcov, bobiţe de porumb fierte, salată verde, o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g mazăre verde fiartă cu o linguriţă de ulei şi o salată de crudităţi.
►ZIUA 2
Mic dejun: un bol cu lapte 1,5% grăsime cu 50 g cereale de ovăz, stafide/merişoare, un ceai.
Prânz: 60 g brânză telemea, salată verde (pot fi amestecate cu frunze de spanac), câteva migdale, zeamă de lămâie, o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g orez cu legume (morcovi, broccoli, conopidă).
►ZIUA 3
Mic dejun: o felie de brânză, o felie de pâine prăjită, salată verde, un ceai.
Prânz: supă de legume, mâncare de spanac/ştevie/urzici, un ou fiert.
Cină: 100 g carne slabă (peşte, curcan, pui, vită) cu legume înăbuşite la abur/salată de crudităţi.
►ZIUA 4
Mic dejun: 50 g biscuiţi integrali, suc de fructe proaspăt.
Prânz: 100 g carne slabă (peşte, curcan, pui, vită), o salată verde cu suc de lămâie şi o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g orez cu legume la alegere.
►ZIUA 5
Mic dejun: un shake de banană cu lapte (1,5% grăsime) şi, după gust, puţină scorţişoară.
Prânz: supă de legume, piept de pui cu salată de crudităţi, cu o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g filé de peşte la grătar cu suc de lămâie şi legume.
GUSTĂRI COLORATE
Când simţi că ţi-e foame între mese, poţi să iei câte o gustare constând în 2 morcovi de mărime medie sau un pumn de goji, o jumătate de pomelo, un grepfrut, o portocală sau un măr. Important este să le consumi cu 2 ore înainte de masă.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei