În urmă cu câteva zile, pe 29 octombrie, internetul a împlinit 45 de ani. Momentul 0 a fost în 1969, când două calculatoare au fost conectate pentru transmiterea unui mesaj. Astăzi, 200 de miliarde de e-mailuri sunt trimise zilnic, 1,5 GB sunt transmişi în fiecare minut pe internet, iar la nivel mondial există peste un miliard de site-uri.
Practic, internetul a redefinit nu doar modul în care avem acces la informaţie şi felul în care consumăm conţinut multimedia, ci şi felul în care ne organizăm casele.
Estimările arată că până în 2015, 25 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet. Dincolo de asta, alte câteva miliarde de dispozitive – de la instalaţia electrică şi cea de încălzire, la încuietorile uşilor şi ale ferestrelor – vor fi conectate şi controlabile prin intermediul smartphone‑urile şi al accesoriilor noastre inteligente.
Studiile realizate de Samsung Electronics arată că telefoanele mobile sunt folosite tot mai puţin pentru a efectua şi primi apeluri sau mesaje text şi tot mai multe pentru funcţiile lor secundare, dar la fel de importante, precum navigarea pe internet, verificarea reţelelor sociale sau accesarea contului bancar.
În România, 45% din respondenţii care au participat la sondaj au afirmat că au smartphone-ul conectat în permanenţă la internet, în creştere cu 7% pe acest segment, comparativ cu 2013.