Danish Sayed locuieşte de 15 ani în inima Transilvaniei, unde a venit ca să studieze Medicina. Încă din timpul studenţiei, indianul şi-a încercat norocul în mai multe afaceri, însă succesul l-a cunoscut abia recent, când a deschis un restaurant cu specific oriental, în care a investit toţi banii lui şi ai familiei.
Localul, frecventat în special de studenţi străini veniţi din Asia, are în meniu 25 de tipuri de chebap, majoritatea realizate după reţete tradiţionale din spaţiul oriental, dar şi unul care se numeşte “Chebap românesc”.
Visează să-şi deschidă o clinică
Acesta a fost creat special de cei doi bucătari pakistanezi şi combină gustul condimentelor orientale, toate aduse din India, cu cel al aromelor româneşti, cum ar fi… pătrunjelul. Chebapul mioritic conţine carne de pui cu ceapă, ardei şi cartofi prăjiţi.
“În India, avem peste 500 de feluri de chebap, iar fiecare are un gust diferit. Am făcut şi chebapul românesc ca un gest de apropiere faţă de cei în mijlocul cărora trăim”, a spus Danish.
Deşi a fost “absorbit” de lumea afacerilor, indianul nu a reunţat la dorinţa de a practica medicina. În urmă cu câţiva ani, el a profesat în Germania, însă a revenit repede “acasă”, la Cluj, pentru că nu s-a putut obişnui cu rigiditatea şi răceala nemţilor.
Acum, Danish visează să îmbine cele două pasiuni ale sale şi să practice medicina în propria lui clinică.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro