A făcut şcoala de meserii
Tânărul a urmat şcoala de meserii cu profil de alimentaţie publică şi turism. A lucrat şi în Galaţi, dar şi pe Litoral ca ajutor de bucătar, barman şi ospătar. Acum nu are loc de muncă, dar vine zilnic la spital, din localitatea Piscu, acolo unde stă, aflată la 30 de kilometri de municipiul Galaţi. Vrea şi ar accepta să lucreze oriunde în meseria lui, dar chiar şi aşa, susţine că nu ar renunţa la voluntariat.
“Trăiesc din ajutorul meu de handicap şi din pensia mamei, plus cu ce mă ajută şi cei de pe secţie. Pentru mine e greu, pentru că mereu a trebuit să dovedesc că înălţimea nu contează. Mi-a fost uneori dificil să mă integrez. Dar aici, pe secţie, am fost primit cu încredere. Mai sunt pacienţi care îmi spun «piticul» şi mă doare, dar încerc să nu mă afecteze. Îi ajut la fel pe toţi şi toţi mă îndrăgesc”, a mărturisit Costel Călin Dorin.
Considerat om de nădejde
Sârguinţa cu care îşi face treaba, fără a cere nimic în schimb, i-a înduioşat pe angajaţii spitalului, care au ajuns să se bizuie tot mai mult pe serviciile lui în unitatea medicală.
“Este «copilul» secţiei, dar mai ales omul nostru de nădejde. Ne ajută foarte mult, este cel care sare la orice acţiune şi răspunde prompt de câte ori este solicitat, e mereu la datorie. Niciodată nu spune «nu» atunci când i se cere ajutorul şi de aceea toţi îl îndrăgim”, ne-a declarat Florentina Ilie, asistentă-şefă a secţiei Medicină Internă 1 din spitalul gălăţean.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro