Rămâne fidel pregătirii conservatoare primite şi scenelor muzicale respectabile, dar, spre uimirea celor ce fac cunoştinţă cu el, este de găsit nu doar în lumina reflectoarelor, ci şi într-o hală plină cu bolizi auto, la singurul SPA dedicat automobilelor din România, unde colaborează ca specialist audio și în cosmetică auto de lux.
“Mi-am transformat pasiunea în muncă serioasă şi consider că este tot o formă de artă. Automobilele îngrijite mi-au plăcut întotdeauna”, povesteşte Eugen, care a cântat pe scenă, în proiecte simfonice, alături de mari nume ale muzicii, precum Richard Clayderman , Smokie, Toto Cutugno, Al Bano ori Havasi, considerat cel mai rapid pianist al lumii .
“Nu e o muncă grea, ci reconfortantă şi nu necesită eforturi fizice mari din partea articulaţiilor digitale. Mâinile rămân importante, vioara este prioritară în viaţa mea”, susţine tânărul violonist.
Părinţii nu-i îmbrăţişează a doua meserie
Deşi nu este o muncă ruşinoasă, părinţii săi nu sunt foarte încântaţi de extrajobul lui: “Tatăl meu, Ionescu Dafin, care a avut o prestigioasă carieră de profesor la Liceul de Muzică Dinu Lipatti, nu e tocmai încântat de munca mea. Însă mă înţelege, fiind o cale pentru un trai decent, având în vedere că, alături de orchestră, cânt de circa două ori pe lună, onorariul este de aproximativ 500 de lei pe concert, iar extrajoburile muzicale sunt puţine”.
Între două maşini, Eugen se pregăteşte pentru un inedit proiect rock simfonic al formaţiei Direcţia 5. Urmele lăsate de vioară la repetiţii erau încă vizibile pe gâtul său, căci dincolo de dragostea pentru maşini, abilitatea sa muzicală este antrenată zilnic în câteva ore de studiu.
Fotografii Dan BISTRIŢEANU