Şi-au umilit adversarii cu 9-1
Apoi Vintilă anunţă echipa de start, din care nu lipseşte vedeta “Romario” Pitaru. Printre imigranţii români şi-au făcut loc şi câţiva “stranieri”: turcul Arkali, care a făcut junioratul la Galata în perioada lui Gică Hagi, şi bulgarul Kumanov. În probe e Baciu, de la Conpet Ploieşti. S-a angajat la docuri, face de toate, spală şi pe jos. Sunt şi alţii, dar el şi-a impresionat antrenorul, astfel că a semnat un contract cu FC România. “Peste 300 de jucători au trecut pe la echipă în cei şase ani”, explică Ionuţ Vintilă.
Meciul cu APSA n-a avut istoric. Deşi nepregătiţi fizic, deşi veniseră de la muncă, deşi rivalul era, pe hârtie, superior valoric, ai noştri au făcut spectacol şi s-au impus cu 9-1 (3-1)!
Organizarea unui meci: 420 de lire
420 de lire costă organizarea unei partide, sumă din care câte 30 de lire ajung în buzunarul celor trei arbitri. “Închiriem un teren în zona Tottenham. În plus, suntem obligaţi de conducerea ligii să asigurăm catering pentru adversari şi pentru arbitri şi să facem program de meci. Totul e pus la punct, chiar dacă suntem în liga a 11-a. În Anglia, sunt vreo 21 de eşaloane, vă daţi seama ce organizare au”, explică managerul Vintilă, posesor al licenţei de antrenor UEFA B, care i-ar permite să fie “principal” la liga a treia din România şi “secund” la Liga a II-a. “Anul viitor, vreau să fac cursurile pentru UEFA”, îşi propune tehnicianul.
Legitimările de jucători, în parcare
FC România este un club cu personalitate juridică, iar în sezonul trecut a reuşit să convingă doi sponsori să ajute echipa. Lyca, o societate de telefonie mobilă, şi Conarg, o firmă de construcţii, au sprijinit echipa tricoloră, în schimbul obţinerii scutirii de taxe. Bugetul pentru un sezon e de cam 15.000 de lire, din care 2.000 de lire costă doar echipamentul de joc. Legitimările de noi jucători se fac rapid, în parcarea stadionului! Dacă ai convins, antrenorul “te trage” în poză, apoi te pune să semnezi contractul pe capota maşinii cu care ai venit la testare!
A lipsit ”Pele”
La partida cu London APSA au lipsit mulți jucători importanței ai echipei. Vedeta Florin ”Pele” Pelecaci (32 de ani), ex-Glorian Bistrița, Unirea Urziceni sau FC Național, e în concediu. Golgheterul sezonului trecut cu 21 de goluri, Alin Sârbu, de la Bacău, e accidentat. Dumbravă (Petrolul), Ursachi, rezerva de portar a lui Răzvan Lucescu la FCM Bacău, Budean, fost la U. Cluj, sau Vetrea (FC Onești) au absentat și ei din diferite motive. De asemenea, Victor Glăvan (44 de ani), fost la Victoria, Inter Sibiu și Flacara Moreni, care dă indicații de pe margine ca asistent-manager, e bolnav.
”Dacă nu aveam nevastă înțelegătoare, nu puteam ajunge aici”, spune Ionuț Vintilă, care are o fiică, Natalia, de trei ani. Ceilalți băieți stau în chirie prin toate colțurile Londrei. Ieftin e cu 220 de lire pe lună, o cameră dublă. În Londra și suburbii sunt peste 30.000 de români, fără cei care lucrează la negru!
FC ROMANIA (la ultimul meci)
Stroe – portar, din Ploiești, fost la Petrolul, Conpet, Av. Mâneciu
Copcioaie – fundaș, Caransebeș, fost la CSM Caranșebeș, CSM Reșița
Vintilă – fundaș, Târgoviște, fost la Chindia, Electrosid Titu
Păsălău – fundaș, Constanța
Avădanei – fundaș, Bacău, fost la Aerostar
Lazar Kumanov – mijlocaș bulgar
Baciu – mijlocaș, Ploiești, fost la Conpet, Metalul Plopeni
Crăciun – mijlocaș, Botoșani, fost la FC Botoșani, Dinamo II
Pitaru – mijlocaș, Bacău, fost la FC Bacău
Emre Arkali – mijlocaș turc
Talpău – atacant, Tulcea, fost la Eolica Baia, Săgeata Năvodari
Au mai jucat: Vraciu, Teleanu