- Cristina Flutur s-a născut în 1978 la Iaşi. Şi-a făcut studiile la Cluj, iar din 2002 este actriţă a Teatrului Radu Stanca, din Sibiu. “Am fost sunată de directorul de casting al filmului să vin la Bucureşti pentru o probă şi m-am dus… Aşa a început totul. Este foarte frumos să filmezi cu Cristian Mungiu. E o bucurie nemaipomenită”, a declarat Cristina.
- Cosmina Stratan, originară din Iaşi, s-a născut în 1984. Înainte de a se înscrie la UNATC (în toamna lui 2008), ea a cochetat cu presa. Timp de trei ani a fost reporter la Antena 3. După o perioadă, a fost cooptată în echipa emisiunii “Reporter special”, realizată de Vlad Petreanu. “Am ales-o pe ea din cei 350 de oameni care făceau parte din departamentul Ştiri pentru că era un foarte bun reporter, dornică să înveţe”, a declarat Petreanu, fostul şef al Cosminei.
Tatăl Cosminei Stratan: „Am plâns de fericire”
“Şi eu, şi soţia mea am plâns de fericire când am văzut că a luat premiul. Am trăit nişte emoţii atât de intense să o văd pe acea scenă, înconjurată de nume mari ale cinematografiei! Ne-am auzit apoi la telefon şi am simţit-o emoţionată, dar şi foarte obosită. Pentru ea, acest festival a fost un tumult de emoţii. Suntem mândri că primul ei film i-a adus un succes atât de mare. Cred că şi-a întâlnit destinul”, a declarat medicul Emil Stratan, tatăl Cosminei.
Cartea Tatianei Niculescu Bran , sursă de inspiraţie
Scenariul filmului lui Cristian Mungiu are la bază două cărţi semnate Tatiana Niculescu Bran – «Spovedanie la Tanacu» şi «Cartea judecătorilor». Despre filmul lui Mungiu, Niculescu Bran a declarat la Radio France International că acesta a oferit un alt sens cărţii sale: “Scenariul lui Cristian Mungiu spune în limbaj cinematografic povestea pe care eu am spus-o în «Spovedanie la Tanacu», căreia îi adaugă patru scene noi, dar îi adaugă şi o schimbare de accent”