Spaghete cu chifteluţe
Ingrediente: chiftele – 1/4 kg carne tocată, două felii de franzelă, 50 g ceapă, 3-4 căţei de usturoi, un ou, piper, pătrunjel şi mărar, 200 ml ulei, sare, două linguri de făină; un pachet de spaghete (500 g); decor – pătrunjel, ou fiert tare, măsline, un morcov fiert.
Mod de preparare: pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet şi se scurg. Pentru chiftele, carnea se omogenizează cu franzela înmuiată în apă rece şi cu ceapa tocată.
Se adaugă oul crud, piper, sare, usturoiul tăiat mărunt şi verdeaţa tocată şi se amestecă bine. Se formează chiftele şi se prăjesc câteva minute pe fiecare parte. Se decorează cu verdeaţă, morcov, ou şi măsline.
Pizza haioasă
Ingrediente: blat – 150 ml apă, 250 g făină, 3 linguri de ulei, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr, 25 g de drojdie; topping – 150 g caşcaval şi 100 g mozzarella, sos de roşii, un ou ; ornat – ridichi, măsline, ardei gras, pătrunjel, 100 g salam.
Mod de preparare: se face un aluat din ingredientele de mai sus şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Când este gata, se împarte aluatul în trei. Fiecare bucăţică se întinde sub formă de cerc.
Apoi se unge cu sos de roşii şi se adaugă toppingul, amestecând brânzeturile rase cu un ou. Se dă la cuptor cam 15 minute. După ce se scoate, se ornează cu: două felii de salam, două feliuţe de ridichi, ardei gras, măsline şi verdeaţă.
Brioşe simpatice
Ingrediente: aluat -140 g unt, 100 g zahăr,140 g făină, o linguriţă praf de copt, două ouă; glazură de ciocolată -100 g ciocolată neagră, 300 ml smântână, 3 linguri zahăr; decor – bomboane colorate, fulgi de migdale;
Mod de preparare: se încinge cuptorul şi se pun hârtiuţe într-o formă de brioşe. Se bate untul cu zahărul, apoi se pun ouăle, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se pune compoziţia în forme şi se coc 20 de minute.
Glazura: se mărunţeşte ciocolata şi se pune împreună cu smântâna şi cu zahărul pe foc, amestecând continuu, până se omogenizează. Se ornează cu bomboane şi cu fulgi de migdale.