Lucrurile au rămas doar la stadiul unui control ”la sânge” efectuat de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Capitală, iar oamenii cu venituri mici continuă să-şi rişte sănătatea şi chiar viaţa cumpărând, de nevoie, un salam mai ieftin vândut, însă, în condiţii care nu respectă nici cele mai elementare norme de siguranţa alimentelor.
În urma apariţiei în numărul de astăzi al ziarului Libertatea a reportajului legat de felul în care se face comerţ cu alimente în respectiva hală botezată de localnici ”gheţărie”, cititorii ne-au trimis la redacţie mai multe fotografii făcute în spaţiile unde se vând alimente ambalate sau vrac, dar şi în anexele respectivului depozit. Imaginile inceredibile, în care se văd pereţi, pardosele şi tarabe îmbâcsite de mizerie, paleţi jegoşi din lemn folosiţi drept suport pentru marfa scoasă la vânzare şi peşte vândut direct din lădiţe. ar trebui să-i cutremure pe mai-marii instituţiilor pe care inspectorii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Capitală i-au alertat, oficial, imediat după controlul pe care l-au efectuat în complexul comerical din bulevardul Timişoarei, depozit care, spun specialiştii în domeniu, ar fi trebui închis imediat.
Până acum, reprezentanţii Prefecturii Capitalei, ai Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, ai Serviciului de Investigare a Fraudelor (Poliţia Economică), ai Ministerului Muncii şi ai Registrului Comerţului nu au catadicsit să ia nici o măsură împotriva celor care atentează la sănătătea oamenilor comercializând alimente în asemenea condiţii insalubre.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro