La începutul acestui an, Ghiţă, pe numele lui adevărat Gheorghe Dănuleţiu, şi-a închis magazinul din piaţa Progresul din Capitală, motivând că distanţa prea mare între Bucureşti şi Jina, Sibiu, făcea aproape imposibilă gestionarea afacerii. “Cumpărătorii voiau să mă vadă pe mine la vânzare şi nu aveam timp să stau tot timpul la magazin”, a explicat cel mai cunoscut Ghiţă.
Are la stână 1.500 de mioare
Aşa se face că, în această perioadă, Ghiţă e plecat cu oile în transhumanţă şi are grijă de ciobanii lui. În fiecare an, străbate sute de kilometri, stând departe de casă, de soţie şi de cei doi copii, Georgiana (2 ani) şi Andrei (două luni), săptămâni întregi.
Are mult de lucru cu cele 1.500 de oi. “Acum e producţia. Oile au fătat, iar până la primăvară e foarte mult de lucru”, ne-a mai spus celebrul oier. După Paşte are planuri mari. Vrea să deschidă un magazin cu brânzeturi tradiţionale în Cluj, că e mai aproape de casă, şi să construiască o pensiune la Jina. Planul l-a făcut deja, cu mai mulţi prieteni de-ai lui.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro