Facturile, achitate în tranşe egale
Proiectul de mâine mai prevede şi faptul că asociaţiile îşi vor putea achita facturile în tranşe egale. Ce înseamnå asta? Sumele mari care vin iarna så fie împårţite şi plåtite defalcat pe parcursul întregului an. În acest fel, spun reprezentanţii municipalitåţii, se va reduce numårul restanţierilor. Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România (FAPR), este de altă părere. „Va fi o nenorocire. Nu o să mai ştie lumea ce să plătească şi pentru ce plăteşte exact. Înseamnă că degeaba sunt contoare şi că plătind facturi egale se anulează ideea de consum şi de facturat corect. Este o metodă de a împrumuta RADET cu bani”, ne-a spus preşedintele FAPR.
Vor creşte restanţele
„Este începutul dezastrului. Vor creşte restanţele, în condiţiile în care şi veniturile bucureştenilor au scăzut şi scad în continuare. Vin vremuri foarte grele”, ne-a declarat Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România (FAPR).
Ce spun bucureștenii: «Nu o să avem din ce plăti»
Cât este gigacaloria subvenţionată în ţară?
În Bucureşti, preţul local de facturare a energiei termice pentru populaţie va fi mai mic decât în alte oraşe din ţară. Iată cu ce valori ajunge gigacaloria la locuitorii din alte oraşe din ţară: 4 Ploieşti 139,92 lei/Gcal; Constanţa 150 de lei/Gcal; Cluj 165 de lei/Gcal; Bucureşti 169, 8 lei/Gcal; Oradea 179, 01 lei/Gcal; Iaşi 185 de lei/Gcal; Braşov 191, 73 lei/Gcal; Craiova 194, 08 lei/Gcal; Piteşti 198, 50 lei/Gcal; Arad 223, 82 lei/Gcal; Tg. Mureş 231 de lei/Gcal; Timişoara 252, 17 lei/Gcal; Sibiu 265, 34 lei/Gcal.