Cu problema spaţiului ne confruntăm cei mai mulţi dintre noi. Acum însă există soluţii care te ajută să depozitezi în spaţii limitate hainele, încălţămintea şi alte obiecte. Nici măcar nu mai ai nevoie de naftalina folosită de bunicii noştri. Este şi toxică, şi emană un miros neplăcut pentru cei din jur. Foloseşte, deci, soluţiile moderne, precum sacii cu vid sau organizatorii de pantofi.
Sacii cu vid
O soluţie excelentă pentru depozitatul hainelor sunt sacii cu vid. Cum funcţionează? Aerul din lucruri este eliminat cu ajutorul unui aspirator, micşorând foarte mult dimensiunea lor. În plus, hainele sunt protejate în interior, unde nu vor pătrunde umezeala sau moliile.
Prin scoaterea aerului cu ajutorul oricărui aspirator se protejează hainele de umiditate, de uscare excesivă sau de praf. Sacii pot fi puşi în debara sau în dulap, în zone mai greu accesibile, până la primăvară. Spaţiul de depozitare va deveni mai încăpător, mai organizat decât înainte.
Sacii cu vid sunt foarte uşor de folosit: se închid cu ajutorul unui fermoar sau clips şi apoi se extrage aerul din sac cu ajutorul unui aspirator. Hainele de vară vor ocupa mult mai puţin spaţiu şi poţi face loc noii garderobe! După ce deschizi fermoarul, hainele îşi revin la volumul normal.
Organizatorul de pantofi
Şi încălţămintea de toamnă trebuie pusă bine. Aici ai nevoie de sacii compartimentaţi de pantofi. Este o modalitate de a păstra şi proteja încălţămintea. Poţi profita de spaţiul nefolosit de sub pat unde vei aşeza lejer chiar şi 12 perechi de încălţăminte. Pantofii nu îşi vor modifica forma şi nici nu se vor prăfui, pentru că organizatorul de pantofi rezistă la umiditate şi praf.
De obicei, are un capac transparent de protecţie prevăzut cu fermoar pentru o închidere cât mai eficientă. Vei vedea exact conţinutul în caz că ai nevoie să scoţi vreo pereche de pantofi. În plus, au şi două mânere laterale pentru o manevrare uşoară.
Există şi suporturi verticale pentru pantofi, care se montează pe uşă. De asemenea, dacă îi pui în cutii, în debara, suprapuşi, fă-le o poză şi lipeşte- o pe o latură. Astfel nu vei scotoci prin toate, când cauţi anumiţi pantofi.
Hainele de iarnă
Verifică starea lor. Du-le la curăţat din timp. E bine să mai stea câteva zile după ce au fost curăţate, înainte de a le îmbrăca. Se vor reîncărca electrostatic şi se vor murdări mai greu. Aeriseşte- le pe cele care nu trebuie curăţate şi bagă puloverele sau pantalonii la un program uşor de spălare la rece, pentru reîmprospătare.
Vezi dacă fermoarele de la geci sunt bune, dacă nu, le poţi schimba. Coase nasturii care au mai slăbit. Încălţămintea trebuie ştersă de praf, dată cu cremă şi, eventual, dusă la cizmar. Schimbă branţurile unde este cazul.