După ce jaful focoaselor a ieşit la iveală, micii bandiţi (de 13 şi 15 ani) au încercat să scape de marfă aruncând componentele militare într- o hazna, la marginea unei păduri, şi într- o fântână, locuri pe care ei le-au crezut a fi deosebit de sigure. Nici un moment hoţilor nu le-a trecut prin cap că, în scurt timp, anchetatorii aveau să dea buzna peste ei. Şi asta pentru că, după ce au studiat îndeaproape diagrama locomotivei, jandarmii au aflat că, în zona Chitila, trenul a circulat “la pas”, cu doar 10 km/oră, viteză foarte mică ce, şi-au spus ofiţerii în informaţii, le-a permis bandiţilor să atace garnitura cu armament.
Iniţial, copiii nu au recunoscut jaful
În scurt timp, jandarmii şi agenţii de informaţii au ajuns direct la poarta copiilor care puseseră pe jar toate serviciile secrete de la Interne. Deşi iniţial l-au luat pe “NU” în braţe, negând că ar avea vreo implicare, ulterior, după ce zeci de minute au discutat cu anchetatorii, timp în care au primit de la oamenii legii ciocolată şi bomboane, puştii au cedat. “Haideţi, nenea, să vă arătăm unde-am pus alea”, s-au tânguit băieţii înainte de a-i conduce pe jandarmi la locul unde ascunseseră focoasele ce valorau pe piaţa neagră 350.000 de dolari.
Au picat testul cu poligraful
Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de stirileprotv.ro, subofiţerii au dat dovadă de comportament disimulat atunci când psihologul Poliţiei i-a întrebat despre incidentul de acum o săptămână, când din trenul pe care îl păzeau au dispărut patru lăzi cu 80 de focoase de rachetă. Procurorii au decis să apeleze la detectorul de minciuni pentru că unii dintre jandarmi dăduseră declaraţii contradictorii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro