Să aibă cât mai multe funcţii
Cei mai sofisticaţi roboţi de bucătărie îndeplinesc chiar şi 30 de funcţii: toacă, mărunţesc, feliază, răzuiesc, mixează, storc, pasează diverse ingrediente (fructe, legume, carne, sosuri, creme) etc. Un aparat mai “şmecher” poate face şi operaţii mai speciale, cum ar fi frământarea mai multor tipuri de aluat (de pâine, chec, pizza, cozonac etc.).
Să fie produs de o firmă cunoscută
Cu cât face mai multe lucruri, cu atât vei da mai mulţi bani pe el. Un motiv în plus să alegi un robot de bucătărie profesional, de marcă: acesta este însoţit, automat, de un certificat de garanţie pe o perioadă lungă (chiar şi până la 10 ani).
Să consume puţin curent
Un aparat puternic, de peste 600 W, lucrează mai repede şi cu mai multă precizie decât unul cu putere redusă şi, automat, consumă mai puţină energie electrică. Dacă mai adaugi şi economia făcută la apă (de vreme ce nu mai ai de spălat “n” cratiţe, oale etc.), vei vedea că îţi scoţi destul de repede banii daţi pe un robot performant.
Să fie silenţios
Nu ai nevoie de un robot care, în schimbul “serviciilor” sale, să îţi aducă un factor de stres în plus: zgomotul pe care îl face. Verifică, deci, şi nivelul de silenţiozitate (recomandat: 75-80 dB). Şi ţine minte că există aparate prevăzute cu înveliş dublu din plastic, ce amortizează zgomotul.
Verifică actele de garanţie
Ca să fii sigur(ă) că vei rezolva orice eventuală problemă de funcţionare a aparatului, verifică, în documentele pe care le primeşti, locaţia serviceului şi termenul-limită până la care poţi returna robotul. Acestea îţi vor fi de folos şi dacă te răzgândeşti sau dacă nu eşti mulţumit( ă) de performanţele lui.