Peisajul sinistru din această zonă a Universităţii, adică miezul Capitalei, ar putea rămâne mult timp aşa cum este din cauză că fosta conducere a instituţiei a semnat un contract privind refacerea pavajului vechi al curţii. Fără a se ţine cont de faptul că acel pavaj era parte componentă a Palatului Şuţu, aflat pe lista imobilelor de patrimoniu, şi că ar fi fost nevoie de aprobarea Ministerului Culturii pentru lucrare, fosta conducere a instituţiei a semnat un contract de 200.000 de euro cu o firmă din nordul ţării.
Firma a decopertat curtea, după care muzeul a recepţionat lucrarea ca fiind terminată, constructorii au primit banii şi… pe-aici ţi-e drumul!
Conform proiectului, în locul dalelor vechi trebuia să se pună plăci multicolore din beton. Între timp s-a schimbat direcţiunea, iar noua conducere a făcut plângere penală împotriva celor vinovaţi.
”Problema este că munca nu va putea fi reluată decât după recuperarea banilor – ceea ce este foarte puţin probabil, deoarece, lucrarea fiind recepţionată, gropile nu există, teoretic, adică juridic. De asemena va trebui făcut un alt proiect, adică va fi o chestiune foarte complicată şi de durată”, ne-a spus Adrian Majuru (foto stânga), noul director al muzeului.
Până atunci vom vizita Muzeul Şuţu pe ”covorul verde”, printre mormane de moloz şi pământ, care au costat, până acum, 200.000 de euro.
Recomandări
Procesul de 9 miliarde de euro dintre foști angajați ai Petrom și Guvernul României, care ar putea secătui bugetul țării