‘E cel mai greu test din viata mea, dar eu zic ca fac fata onorabil, pentru ca sunt obisnuit sa gatesc’. Asa ne-a intampinat ieri Attila Korodi, ministrul mediului, politicianul care a acceptat sa participe la testul lansat de ziarul Libertatea, acela de a supravietui cat mai mult cu 60 de lei.
Dupa ce vineri a fost la cumparaturi insotit de reporterul de la Libertatea, Korodi si-a pus in frigider produsele si a plecat in delegatie in tara. Luni dimineata a inceput testul. Si-a facut timp si a gatit o ciorba de salata si o tocanita de cartofi. ‘Nu am avut probleme, pentru ca eu de obicei mananc multe legume. Ce am gatit acum imi va ajunge cateva zile’, ne-a spus Korodi, in timp ce facea noua lista de cumparaturi. Pentru urmatorul meniu, ministrul s-a hotarat sa gateasca supa de legume si mancare de fasole. Si cum la primele cumparaturi s-a aprovizionat cu o cutie cu margarina, una cu ceai si o punga cu zahar, acum crede ca va reusi sa se incadreze in bugetul ramas.
‘
Cu cei 60 de lei pe care-i am de cheltuit pentru mancare, cred ca voi reusi sa supravietuiesc, deci sper ca imi ajung banii doua saptamani’, ne-a spus Korodi.
Ciorba de salata ? la Korodi
Salata si ceapa taiate marunt se fierb in apa cu sare. Separat se pune la prajit intr-o tigaie slanina, taiata cubulete mici. Cand aceasta s-a rumenit, se toarna ouale peste ea, ca pentru omleta. Dupa ce e intoarsa pe ambele parti, omleta se taie in bucatele si se rastoarna in apa in care se afla salata. Se acreste cu otet.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!