Operată la 17 ani de o malformaţie
Cu ajutorul unei fundaţii a cumpărat mobilier şi jucării, iar la sfârşitul lui noiembrie a deschis cele două spaţii de joacă aflate la parterul şi la etajul Policlinicii Marie Curie. Le-a botezat “My little waiting room”.
Mâna asta de om pune o pasiune imensă în tot ceea ce face şi ne întrebam de ce? Într-o lume în care caritatea, altruismul şi iubirea aproapelui sunt călcate în picioare, sunt desuete. Răspunsul se află în povestea de viaţă a Ralucăi. A venit în Spitalul Marie Curie la 17 ani, pentru o operaţie care urma să-i rezolve o malformaţie congenitală. Intervenţia nu a reuşit, din păcate.
La acea vreme a cunoscut-o pe sora Aloysius, din Scoţia, care, în 1991, a venit în România ca voluntar, pentru a-i ajuta pe copiii abandonaţi sau bolnavi. Ea a fost cea care a făcut-o să-şi descopere menirea: să-i ajute pe cei neajutoraţi. Şi a lucrat ca voluntar alături de măicuţe. În 2010, Raluca a primit o veste care a făcut-o să simtă că îi fuge pământul de sub picioare: a fost diagnosticată cu cancer tiroidian. Din fericire, după doi ani de tratamente chinuitoare a învins boala.
A strâns 50 de voluntari
Apoi a început să lucreze ca terapeut şi coordonator de voluntari în Institutul Oncologic Fundeni. Nu i-a fost uşor printre copiii bolnavi de cancer şi, mai ales, să-i vadă cum se sting sub privirile ei. Şi-a dat demisia de la Fundeni şi a demarat “Voluntar în spital”.
Pas cu pas, până azi, Raluca a adunat 50 de voluntari care lucrează cu copiii atât din sala de aşteptare a Policlinicii Marie Curie, cu cei internaţi în spital, dar şi cu micuţii care vin la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu, aflat în spatele Spitalului Marie Curie. I-a strâns dând anunţuri pe Facebook sau au venit ei, după ce au auzit de la alţi voluntari de acest proiect. Are planuri mari, care, cu siguranţă, îi vor reuşi, căci din vocabularul ei lipseşte cuvântul eşec.
Îi premiază pe cei talentaţi
Andreea, Raluca şi Andra (de la stânga) analizează câteva din picturile concurenţilor
Pe pagina de Facebook volunta rinspital, Raluca a iniţiat un frumos concurs adresat copiilor talentaţi la pictură, “Culorile copilăriei”. “Participanţii trebuie să ilustreze cel mai fericit moment din copilărie, apoi să ne trimită desenele până la 31 martie. Pasul următor va fi expunerea lucrărilor la Senat, apoi ele vor decora pereţii spitalului. Vor fi şi premii pentru participanţi”, ne explică Raluca.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro