Ieri, la Palatul Copiilor din Bucureşti nu aveai loc să arunci un ac. Peste 2.000 de elevi ai claselor primare, însoţiţi de părinţi, au venit să vadă ce pot alege şi, mai ales, ce-i aşteaptă din toamnă.
În dreptul standului destinat Colegiului Naţional Spiru Haret, olimpicii încearcă să atragă cât mai mulţi adepţi din rândul copiilor de gimnaziu.
“Sunt olimpic la limba română, iar la noi în şcoală mai avem 10 elevi care au câştigat multe olimpiade. În plus, părinţii pot verifica oricând notele sau prezenţa la ore a copiilor deoarece avem şi catalog virtual”, se laudă Alex Ştefănescu, elev în clasa a XI-a la “Spiru Haret”.
La unele şcoli, recreaţia este de 20 de minute
Alături, mai mulţi tineri s-au aşezat turceşte pe podea, “înarmaţi” cu chitare.
“Noi suntem boemii de la «Spiru». Participăm la cercuri de muzică sau de teatru şi îi invităm alături pe toţi cei care cred în puterea artelor”, ne-a spus Sorifotografii: Gabriel Pătruţ na Iancu, 16 ani.
O altă propunere interesantă vine din partea Liceului Ita Wegman.
“Avem profesor de biologie, venit chiar din Germania. Mai mult, am adoptat sistemul Waldorf, adică elevii fac două ore încontinuu, apoi au pauză 20 de minute”, ne-a mărturisit Ioana Ştefan, profesoară de geografie.
Ca să nu fie mai prejos, cei de la Colegiul Naţional Ion Creangă se prezintă la târg cu o ofertă inedită: ore de filologie şi ştiinţele naturii în limba japoneză. Târgul va ţine până duminică.
La particular costă 3.000 de lei/an
La standurile liceelor particulare nu se înghesuia nimeni. Un motiv ar fi preţul pe care mulţi părinţi nu şi-l permit. Un an de studiu costă 3.000 de lei, iar banii sunt daţi în patru tranşe.
Fotografii: Gabriel Pătruţ
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro