Până vineri, 17 aprilie, 9.141 de persoane depuseseră, la sediile administrațiilor financiare din țară, cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale. Cum ultimul termen de revendicare este 13 mai, numărul românilor cu premii la Loteria Fiscala s-ar putea mări și mai mult.
Astfel, milionul de lei promis ca premiu de autorități se va împărți în mod egal între câștigători, ceea ce înseamnă că fiecărui norocos i-ar reveni nici 100 de lei, pentru că suma este impozitată, bineînțeles – dacă până acum erau scutite de taxe câştigurile de până la 600 de lei, din acest an sunt impozitate toate sumele obţinute de jucători. Atenție, Fiscul nu dă banii în mână câștigătorilor, ci îi va vira în conturile lor bancare, cel târziu pe 2 iulie. Și se vor mai pierde, astfel, câțiva bănuți, din moment ce băncile taxează orice operațiune.
Extrageri lunare, din iulie
Tot în iulie va avea loc următoarea extragere a Loteriei fiscale, iar bugetul pentru acest an este de 10 milioane de lei. De menționat că extragerile vor fi lunare și ocazionale (Paște, Crăciun etc). La extragerile lunare – loteria va fi organizată în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni – participă bonurile fiscale emise în luna anterioară extragerii. Vor fi castigatoare bonurile care au înscrise pe ele atât data cât și suma extrase.
Aceasta din urmă va fi de la 1 până la 999 lei. Pentru a-și revendica premiile, câștigatorii trebuie să depună bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate sau a pașaportului, plus o cerere scrisă.
ULTIMA ORĂ!!
Cum sunt prea mulți câștigători, iar premiile devin prea mici, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să schimbe abordarea Loteriei bonurilor fiscale.
„Abordarea clar trebuie schimbată. La un fond de premiere fix este clar că dacă sunt mulți câștigători, iar câștigurile sunt mici. Trebuie să găsim o altă abordare pentru a stimula cu adevărat. Mergem poate pe categorii de câștig. În funcție de categorie să fie și câștigul acordat, cum este de exemplu, 6/49. E normal să fie o astfel de stimulare”, a declarant ministrul de resort, Eugen Teodorovici, adăugând că „trebuie să facem o modificare la ordonanță și la modul de aplicare din luna iunie”. Mai multe pe această temă, aici