nu există şofer care să nu ştie de frica hingherilor de maşini. Replica: “Stai să văd unde parchez maşina, să nu mi-o ridice ăştia!” e folosită zilnic de conducătorii auto fie că merg într-o vizită, la vreun spectacol sau la o întâlnire.
Numai că unii merg la risc şi parchează pe unde apucă. Rezultatul: autoturismul e luat pe sus de maşina firmei de ridicări auto şi dus în curtea acesteia. De aici trebuie recuperat pe bani frumoşi. 800 de lei e taxa de recuperare a maşinii de la firma de ridicări din sectorul 6, 496 de lei ca să-ţi iei înapoi autoturismul ridicat în sectorul 4 şi 430 de lei e valoarea taxei pentru recuperarea maşinilor parcate neregulamentar pe raza sectorului 1.
Poliţia Locală va face ordine în trafic
În urmă cu două zile însă, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că de la 15 ianuarie nu va mai prelungi contractul cu hingherii de maşini. Activitatea de ridicare a autoturismelor va reveni Poliţiei Locale, dar doar dacă acestea încurcă circulaţia auto.
“Prin Poliţia Locală Sector 4 vom achiziţiona utilaje tip platformă, care vor fi utilizate strict pentru ridicarea maşinilor care perturbă buna desfăşurare a traficului rutier”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Primăria pe care o conduce, ca şi celelalte două din Capitală, au mii de procese intentate de bucureşteni nemulţumiţi. Unii chiar au câştigat în instanţă lupta împotriva hingherilor de maşini.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro