Fiul artistului se-nvârte în aceleaşi cercuri cu Coppola şi Scorsese
Departe de lumea dezlănţuită a Bucureştiului, Mihai (36 de ani), băiatul cel mare al cunoscutului actor Mihai Mălaimare, a urcat rapid şi discret treptele afirmării în America, la Hollywood, ajungând unul dintre cei mai apreciaţi directori de imagine ai momentului.
Mihai Mălaimare jr a câştigat nenumărate premii pentru imagine, este considerat un operator strălucit şi lucrează la Hollywood cu nimeni altul decât marele regizor Francis Ford Coppola, creatorul “Naşului”. Practic, trăieşte astăzi visul american, după ce a realizat, alături de Coppola, două filme, “Tinereţe fără tinereţe” (2007) şi “Tetro” (2009), şi a devenit un prieten apropiat al maestrului, cu care a ales să colaboreze pe termen lung. Într-un interviu acordat revistei americane “Esquire”, Mihai povesteşte cât de complex şi surprinzător este să trăieşti lângă oamenii care fac, de azi pe mâine, istoria filmului.
Se va căsători cu o româncă
“La prima vizionare a filmului «Tinereţe fără tinereţe», la o proiecţie privată în San Francisco, mi-a arătat cineva lista cu invitaţi. După ce am citit primele cinci nume, m-am oprit. N-avea nici un sens. După vizionare, parcă pluteam, am şi acum senzaţia că am visat. M-am trezit cu un pahar de vin în mână ciocnind cu Martin Scorsese şi George Lucas, iar acesta din urmă mă şi întreba: «Nu-i aşa că HD-ul este senzaţional? Spune-i şi tu lui Marty…». După ce am dat mâna cu Danny De Vito, Spike Jonze şi Andy Garcia, m-a prins 5 dimineaţa la discuţii cu Alfonso Cuarón. Chiar aveam senzaţia că mă uit la televizor!”, declara Mălaimare jr, despre care tatăl său dezvăluia deunăzi că urmează să se căsătorească în SUA, la Los Angeles, cu o româncă, de profesie scenograf.
← Tatăl, regizor şi director al Teatrului Masca
Mihai Mălaimare s-a născut pe 27 august 1950, la Botoşani. În 1969 a venit la Bucureşti, s-a înscris la concursul de admitere de la IATC, unde a intrat ultimul, pentru a termina, patru ani mai târziu, ca şef de promoţie. Repartizat la Teatrul Naţional din Bucureşti, a făcut roluri mari nu numai pe scenă, dar şi în radio şi televiziune. A fost deputat în Parlament în perioada 2000-2006, iar acum e actor, regizor şi director al Teatrului Masca.
↑ Mihai Mălaimare a fost şef de promoţie la IATC, iar acum este director de teatru
Fata lui Dem Rădulescu face roluri mari la Teatrul Mic
Irina are 24 de ani, provine dintr-o familie de mari actori – tatăl este Dem Rădulescu, mama – Adriana Şchiopu. Aproape logic, deşi se pregătise pentru Conservator, Irina a ales şi ea scena, intrând în trupa Teatrului Mic, unde a reuşit să se impună ca o actriţă de mare sensibilitate şi anvergură.
Într-un interviu acordat anul trecut revistei Flacăra, Irina Rădulescu, fata marelui Dem, povesteşte cum s-a petrecut debutul ei în teatru, la doar 6 ani, în piesa “Sfârşitul Troiei”, regizată de Vlad Mugur. Apoi, în timp, totul a venit de la sine, Cătălina Buzoianu alegând- o, în anul II de facultate, pentru rolul Miranda din “Furtuna”, iar Gelu Colceag, pentru rolul Herminei din “Visul unei nopţi de vară”, de Shakespeare.
A mai prins distribuţii de excepţie şi în “Gaiţele”, şi în “O noapte furtunoasă”, dar rolul pe care îl aşteaptă cel mai mult este întruchiparea lui Frosine, din “Avarul” lui Moliere.
«Pe tata îl port veşnic în suflet»
În continuă ascensiune artistică, Irina nu a uitat niciodată de sprijinul familiei, imaginea celebrului ei părinte fiind mai actuală ca oricând în viaţa actriţei. “Pe tata îl port veşnic în suflet şi în gând şi asta cred că înseamnă nemurirea”, mărturiseşte Irina, o mare promisiune a teatrului românesc, dar şi fata sensibilă căreia îi plac călătoriile şi cărţile bune.
Părintele ei, maestrul comediei româneşti
↑ Dem Rădulescu, într-o scenă din “B.D. la munte şi la mare”
Dem Rădulescu, unul dintre actorii de geniu ai României, s-a născut pe 30 septembrie 1931, la Râmnicu Vâlcea, într-o familie de negustori. După terminarea liceului, a ales fericit între actorie şi box (sport pe care l-a practicat cu real succes pe plan local). A interpretat roluri care au făcut istorie în film, teatru şi televiziune, cum ar fi cele din producţiile“B.D. la munte şi la mare”, “B.D. intră în acţiune”, “Coana Chiriţa”, “O scrisoare pierdută” sau “Sfântul Mitică Blajinu”. Profesor la UNATC Bucureşti, Dem a plecat dintre noi pe 17 septembrie 2000, la doar 68 de ani, ca urmare a unui stop cardiac. Este înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală.
Şi ei au moştenit talentul
↑Piersic jr, Mihai Constantin, Bănică jr & Oana Pellea
Teatrul şi filmul din România au avut parte, de-a lungul timpului, de o mulţime de situaţii în care copiii şi-au urmat părinţii în meserie. Mihai Constantin, fiul lui George Constantin, Florin Piersic jr, băiatul lui Florin Piersic, Ştefan Bănică jr, copilul lui Ştefan Bănică, sau Oana Pellea, fata lui Amza Pellea, sunt doar cele mai cunoscute exemple în care talentul s-a moştenit în familia scenei autohtone.