Individul a acţionat după clasicul plan folosit la metoda “Accidentul”. A pus mâna pe telefon şi a sunat la întâmplare la un număr de fix.
Numai că la capătul celălalt al firului i-a răspuns o voce de fetiţă care, naivă, i-a spus că părinţii ei nu sunt acasă. Atunci, individul a îndrugat, pe un ton grav, o poveste cu un accident rutier, cu spitale în care zac mămica şi tăticul ei, cu cătuşe şi cu arestări din care copila nu a înţeles decât că banii ceruţi de escroc prin telefon i-ar putea salva părinţii.
Credulă, micuţa elevă de clasa întâi nu numai că a cotrobăit prin casă şi a adunat o mie de lei şi un ceas, dar i-a şi dat adresa exactă infractorului care s-a postat rapid în faţa blocului indicat. Puse într-o pungă, banii şi ceasul au fost aruncate pe geam până la bărbatul care s-a făcut apoi nevăzut. Acesta este, spun poliţiştii ieşeni, primul caz în care un copil cade victimă escrocilor specializaţi în metoda “Accidentul”.
Metoda este, deocamdată, la început. “Nu am avut până acum astfel de plângeri”, ne-a declarat inspectorul Bogdan Ghebaur, din cadrul Poliţiei Capitalei.
Pentru evitarea unor astfel de situaţii, poliţiştii le recomandă părinţilor să-şi înveţe copiii:
- să nu vorbească pe stradă sau la telefon cu persoane necunoscute;
- să nu deschidă uşa locuinţei când sunt singuri acasă;
- să nu poarte asupra lor valori care îi pot transforma în victime;
- să nu povestească nimănui despre valorile existente în casă.
Foto simbol
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro