Pe măsură ce soseau din Iaşi, Cluj, Suceava, Craiova, Bucureşti sau Constanţa, controlorii de bilete intrau la audieri, iar oamenii legii au decis ca 68 dintre ei să fie reţinuţi, urmând să fie prezentaţi cu propunere de arestare.
Tuturor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţii grave, având în vedere că pe parcursul anchetei, care a durat un an şi jumătate, aceştia au fost filmaţi în timp ce operau. Astfel, controlorii de tren luau banii de la călătorii frauduloşi, apoi îi împărţeau cu şefii de tren. Aceştia, la rândul lor, împărţeau banii cu revizorii de specialitate. Procurorii susţin că banii erau spălaţi prin intermediul unor chioşcuri din gări. În ciuda probelor şi a prejudiciului estimat la peste 10 milioane de euro, toţi suspecţii au negat acuzaţiile, iar unii au refuzat pur şi simplu să deschidă gura.
Astfel, ieri după-amiază, magistraţii au decis ca 35 dintre ei să fie cercetaţi în libertate. Trei dintre aceştia, revizori, au primit interdicţia de a părăsi ţara şi au fost suspendaţi din funcţii, însă restul de 32 se pot întoarce la serviciu. Către seară, în timp ce alţi 33 de suspecţi se prezentau în faţa magistraţilor pentru a afla dacă vor fi sau nu arestaţi, colegii lor au plecat acasă, în diverse oraşe din ţară, evident cu… trenul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro