În primul rând, aproximativ jumătate dintre cardurile de sănătate care trebuiau să ajungă la asiguraţi au fost returnate CNAS-ului pe motiv că asiguraţii nu au fost găsiţi la domiciliu. Numeroşi cetăţeni, care au în permanenţă acasă un bunic sau pe altcineva, mărturisesc că poştaşul nu a sunat niciodată la uşă pentru a lăsa cardul de sănătate.
Gurile rele spun că angajaţii Poştei nici nu s-au obosit să treacă pe la toate persoanele asigurate, ci s-au grăbit să trimită cardurile înapoi la CNAS. În al doilea rând, medicii de familie se declară depăşiţi de această situaţie.
«Totul a fost făcut anapoda»
Doctorii spun că toată nebunia aceasta cu cardul de sănătate şi cititoarele de card nu va face decât să încurce şi să blocheze sistemul de tot.
“Totul a fost făcut anapoda. Noul sistem nu este gata, iar dacă încerci să intri să lucrezi în el aştepţi degeaba, pentru că totul e blocat. Iar cardurile acestea au avut un scop precis: de a ne controla pe noi, medicii, dacă avem consultaţii, nicidecum de a uşura ceva”, ne spune un doctor de familie care însă a dorit săşi păstreze anonimatul, din cauză că, ultima dată când a deschis gura, s-a trezit cu un control pe cap.
“În loc să reglementeze situaţiile existente, ei cred că au «revoluţionat» sistemul cu nişte carduri care nu vor face decât să încurce şi mai tare pe toată lumea. Gândiţi-vă numai dacă se taie curentul o oră, iar eu am pacienţii la uşă. Cum rezolv problema”, mărturiseşte indignat medicul de familie.
Mai mult decât atât, povestitorul nostru se întreabă în câte vieţi va putea să introducă în noul sistem toate datele medicale ale pacienţilor, treabă care le-a fost atribuită tot lor.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro