Gustul fructului noni este iute-acrişor şi de aceea cel care gustă întâia oară trebuie să înceapă cu cantităţi mici până când organismul se obişnuieşte cu componentele sale. Sucul de noni devine plăcut la gust prin adaosul de sucuri naturale (de struguri şi afine). Noni (Morinda Citrofolia) a fost studiat din 1950, cu toate astea, ascunde încă multe mistere legate de conţinutul său nutritiv dar şi de modul în care funcţionează componentele sale atât de eficiente în menţinerea sănătăţii organismului. Iată ce calităţi au fost confirmate până acum:
– protecţie împotriva bacteriilor, microbilor şi a altor infecţii, prin stimularea imunităţii (conţine o substanţă cu rol de antibiotic şi alţi şase constituenţi cu acţiune antimicrobiană împotriva E-coli, Salmonellei dar şi Stafilococului aureus)
– este o sursă optimă de vitamina C, conţinând circa 155 mg de acid ascorbic la 100 de grame
– conţine: magneziu, calciu, cupru, fier, fosfor, provitamina A, vitamine din grupul B, enzime şi proteine necesare organismului
– poate fi utilizat cu succes pentru a scăpa de câteva dependenţe, cum ar fi cea de cafea sau de fumat (conţine xeronină care combate nicotina şi are rol detoxifiant)
– scade hipertensiunea
– îmbunătăţeşte procesele metabolice
– are efect antialergic
– calmează durerile
– reglează somnul
– creşte rezistenţa la stres
– îmbunătăţeşte starea generală a organismului din punct de vedere psihic şi fizic.