S-a spus ca vor fi protejate cu sticla, apoi au inceput sa fie acoperite din nou cu pamant, pentru ca mai nou sa se gaseasca o solutie de compromis. Ruinele din Centrul Istoric pot fi admirate de acum de orice turist, pentru ca municipalitatea a gasit o solutie, cel putin temporar, pentru a le valorifica. Au fost imprejmuite cu balustrade din lemn, astfel incat trecatorii sa le poata privi si fotografia, fara sa le deterioreze.
In urma cu trei saptamani, Libertatea a prezentat pe larg modul in care ruinele erau ingropate din nou in pamant, dupa ce arheologii muncisera din greu sa le dezgroape. Autoritatile au considerat atunci ca e mai ieftin sa toarne asfalt peste vestigiile din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, decat sa le conserve, asa ca au trimis buldozerele sa niveleze terenul.
Doar doua dintre aceste descoperiri arheologice au scapat de ingropaciune. Una este Hanul Slatari, iar a doua, o casa din secolul al XVII-lea, aflate la intersectia dintre Calea Victoriei si strada Lipscani.
Duminica, cu ocazia paradei ‘Arti Per Via’ organizata de municipalitate in Centrul Istoric, vestigiile au fost admirate in premiera de sutele de straini veniti sa asiste la manifestarile prilejuite de Zilele Bucurestiului. ‘Au un farmec deosebit, mai ales ca se afla pe o strada atat de importanta pentru Bucuresti si chiar daca sunt doar niste ramasite, sunt foarte importante pentru oras. Le-am admirat, chiar daca la Roma, in orasul in care locuiesc, le intalnesc peste tot’, ne-a spus Carla, o italianca deghizata in vanzatoare de flori.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro