Au căzut în păcat şi capi ai Poliţiei
Procurorii DNA şi ofiţerii DGA au demascat un caz deosebit de grav de corupţie în care au fost implicaţi şefii Poliţiei din Bistriţa- Năsăud. Conform anchetatorilor, oamenii legii primeau şpagă vacanţe în Antalya, butoaie cu bere, partide de vânătoare, dar şi diverse bunuri de la şoferi implicaţi în accidente. Procurorii DNA îi acuză pe capii poliţiei bistriţene de 69 de forme de abuz. Un alt şef din Poliţia Română, de astă dată de la Timiş, s-a mânjit pentru un televizor. Cel puţin asta reiese din cercetările procurorilor anticorupţie care l-au trimis în judecată pe Gheorghe Popescu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub control judiciar pentru primire de foloase necuvenite.
Au căzut în păcat şi capi ai Poliţiei
Procurorii DNA şi ofiţerii DGA au demascat un caz deosebit de grav de corupţie în care au fost implicaţi şefii Poliţiei din Bistriţa- Năsăud. Conform anchetatorilor, oamenii legii primeau şpagă vacanţe în Antalya, butoaie cu bere, partide de vânătoare, dar şi diverse bunuri de la şoferi implicaţi în accidente. Procurorii DNA îi acuză pe capii poliţiei bistriţene de 69 de forme de abuz. Un alt şef din Poliţia Română, de astă dată de la Timiş, s-a mânjit pentru un televizor. Cel puţin asta reiese din cercetările procurorilor anticorupţie care l-au trimis în judecată pe Gheorghe Popescu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub control judiciar pentru primire de foloase necuvenite. l
Laura Codruţa Kovesi avertizează: DNA este cu ochii pe poliţişti
Corupţia din rândul angajaţilor MAI este un subiect fierbinte pe care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, l-a atins chiar ieri în fieful poliţiştilor, la bilanţul anual al “Internelor”. În opinia sa, numărul cazurilor de corupţie din rândul angajaţilor cu funcţii de conducere din MAI, dar şi din DNA, a crescut! Şefa DNA a enumerat şi problemele celor două instituţii. “Este important să identificăm împreună vulnerabilităţile pe care instituţiile noastre le au. Una dintre vulnerabilităţile comune MAI şi DNA o reprezintă corectitudinea şi integritatea celor care lucrează în sistemul de justiţie şi în sistemul de apărare naţională”, a afirmat Codruţa Kovesi. Şefa procurorilor anticorupţie a mai spus că a constatat, în cadrul investigaţiilor DNA, că numărul persoanelor cu funcţii de conducere din cele două structuri care sunt suspectate de fapte de corupţie a crescut în 2014. “Este important să descoperim şi vulnerabilităţile care duc la astfel de situaţii. Una dintre vulnerabilităţile pe care noi le‑am constatat vizează legăturile care există între angajaţi ai MAI şi politicieni locali şi oameni de afaceri”, a precizat Kovesi.
Şpagă chiar după cursul antişpagă
Un caz care a rămas în memoria ofiţerilor de la DGA este cel al unui poliţist care, imediat după ce a ieşit de la cursurile anticorupţie, s-a dus glonţ să‑şi încaseze şpaga. Angajatul MAI – ce a stat conştiincios în bancă, la instruire – habar nu a avut că este filat şi când a pus mâna pe banii care credea el că i se cuvin pentru a închide ochii la o infracţiune, a fost înhăţat. “Noi oricum eram pe el, ştiam în ce e băgat. Am crezut, până în ultima clipă, că pregătirea îl va face să se răzgândească, dar nu a fost aşa. De aceea l-am şi programat în acea zi. Aşa ceva mai rar întâlneşti…”, ne-au dezvăluit surse judiciare. l
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro