La zece zile de cand programul guvernamental postaderare trebuia sa fie operational, el nu exista decat sub forma unor ciorne. Liderii PNL declara ca ei au definitivat de vreo doua luni programul, dar ca-i incurca PD. Sefii acestuia sar ca arsi, sustinand ca si ei au de mult un program desavarsit. UDMR isi vede metodic, ca de obicei, de interesele sale si afirma ca atunci cand Tariceanu va prezenta oficial un proiect de program, o sa aiba, desigur, amendamente. Dialogul si lucrul comun in Coalitie practic nu exista. Se iteste si Stolojan, anuntand strategia postaderare a PLD.
Aceasta brambureala nu se petrece oricand si oriunde, ci intr-o tara care trebuia sa fi inceput actiunea de integrare propriu-zisa. Care inseamna, dincolo de restantele legislative si de implementarea normelor europene, un circuit clar si implacabil al fondurilor europene. E un domeniu asupra caruia gargara politicienilor damboviteni nu are nici o influenta. Totul se discuta in cifre si proiecte clare. Romania nu are cum taragana plata cotizatiei la UE, de vreo 800 milioane de euro anual, iar Uniunea nu-i va elibera un cent in lipsa unui program de integrare solid si a unor proiecte viabile, profesioniste. Exact startul intr-o lume ordonata si exigenta risca sa-l piarda Romania. Din cauza unei evidente instabilitati politice si a unei permanente sicanari intre impropriu numitii parteneri de guvernare.
Preocupati mai mult de facut si desfacut partide, de macinat timpul in congrese destinate rafuielilor si consolidarii scaunelor personale, zgaltaite de rivali, decat de administrarea responsabila a tarii. Si asteptand, ca Natafleata din zicala, ca de la Bruxelles sa le cada in gura cascata vreo para malaiata. Nepriceputi sau prea lenesi s-o uleaga singuri din pom. Asteapta degeaba.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!