S-au temut să voteze «la vedere»
În total, 16.000 de beneficiari cu cazierul pătat. Planurile deputaţilor social-democraţi, cei care doreau adoptarea legii, au fost date însă peste cap în momentul în care liberalii, colegii lor de alianţă, au anunţat, prin vocea lui Crin Antonescu, că nu sunt de acord cu legea şi că vor ca votul să fie la vedere şi nu secret.
Speriaţi de impactul care l-ar putea avea în rândul populaţiei scoaterea din închisori a atâtor infractori, pesediştii l-au pus pe preşedintele de şedinţă Valeriu Zgonea să retragă legea de pe ordinea de zi, fără a stabili un termen pentru rediscutarea ei.
Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut aleşilor să nu adopte legea
Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis ieri o scrisoare preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care îşi exprimă convingerea că parlamentarii nu vor adopta proiectul privind legea aministierii şi graţierii.
În opinia preşedintelui, măsura nu era oportună şi decredibiliza eforturile de luptă împotriva corupţiei, afectând încrederea în actul de justiţie.
Ei ar fi beneficiat de legea graţierii
Pe lângă infractorii de rând, şi mulţi foşti politicieni ar fi beneficiat de prevederile legii graţierii. Astfel, Adrian Năstase ar fi scăpat de interdicţia care nu-i permite să ocupe, timp de doi ani, o funcţie publică.
Mai mult, fostul senator PSD Cătălin Voicu (7 ani), fostul secretar de stat Emilian Cutean (5 ani), fostul parlamentar George Becali (3 ani şi 6 luni) sau Decebal Traian Remeş (3 ani) ar fi scăpat din închisoare, iar Relu Fenechiu, condamnat în prima instanţă la 5 ani pentru complicitate la abuz în serviciu şi Adrian Năstase, condamnat în prima instanţă la 5 ani de închisoare pentru şantaj, nu ar avea de ce să se teamă că vor fi arestaţi dacă nu primesc la recurs o pedeapsă mai mare de 7 ani.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro