Din Botoşani sau din Suceava, bucătarii au venit la târgul de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (B-dul. Marasti Nr. 61) cu pască făcută cu smântână, cu brânză sau cu ciocolată. Mai simplu spus: bună să te lingi pe degete. Şi bineînţeles au adus şi cozonaci: cu nucă, rahat sau mac, în formă de iepuraş sau miel, pentru toate gusturile şi buzunarele. Aici poţi face şi comandă de produse tradiţionale. Dacă tot vii la târg merită să încerci şi pâinea la ţest făcută de mama Floarea din Scărişoara, Olt, după o reţetă pe care o ştie de la bunica ei. Târgul este deschis până vineri.
În Parcul Obor din sectorul 2 este deschis târgul unde meşteri populari şi gospodine au venit cu bunătăţi una şi una. La căsuţele din lemn amenajate de primărie găseşti pască de toate felurile. Numai că dacă vrei să mai prinzi o porţie, ar fi bine să te grăbeşti.
Chiar şi în centrul Capitalei găseşti pască şi cozonac tradiţional. Unde, mai exact? La căsuţele din lemn montate în Piaţa Timpului, de lângă magazinul Cocor.
Kilogramul de pască de la târgurile din Capitală variază între 25 şi 35 de lei.
Ce alte târguri mai sunt deschise:
„Târgul de Tradiţii şi Flori de Sărbători” din Cişmigiu- deschis până pe 16 aprilie. Aici te poţi plimba cu poneii sau cu trăsura;
Târgul Cadourilor de Paşte de la Galeria Dalles-deschis până pe 14 aprilie;
“Târgul de Produse Tradiţionale” din Iris Titan Shopping Center- deschis până pe 12 aprilie;
Atelier de încondeiat la Muzeul Ţăranului Român- deschis pe 12 şi 13 aprilie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro