Abia reuşea să-şi pună mănuşile
Conform datelor deţinute de Colegiul Medicilor din Irlanda, în cele 10 zile în care a activat în spitalul de copii, Mihai Anton a demonstrat mari dificultăţi de înţelegere a instrucţiunilor medicale şi a analizelor pe care ar fi trebuit să le recomande pacienţilor, a avut o conduită medicală necorespunzătoare şi chiar “s-a dovedit incapabil să-şi pună mănuşile chirurgicale”. Aceleaşi informaţii arată că pediatrul din Iaşi refuza să-şi consulte pacienţii postoperator, nu era în stare să completeze corect o foaie de observaţie şi, în repetate rânduri, “a contaminat mediul steril”. Pentru a răspunde acuzaţiilor, medicul român ar fi trebuit să se prezinte, ieri dimineaţă, în faţa Colegiului Medicilor din Dublin.
Face gărzi la Iaşi
Angajat pe 14 ianuarie 2013 la Dublin, în urma unui interviu telefonic şi suspendat după doar 10 zile, Anton figureză acum în echipa medicală a Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iaşi, unde s-a reîntors după isprăvile din Irlanda. Marţi seară, doctorul a fost de gardă în secţia Ortopedie.
Acuzat că a nenorocit un copil
Dacă în Irlanda autorităţile s-au alertat înaintea producerii unei tragedii, în România s-a întâmplat pe dos. În 2005, Mihai Anton a fost acuzat că a nenorocit un băieţel de 5 ani, ajuns la spital cu ruptură de femur. Potrivit familiei lui Andrei Bădărău (acum în vârstă de 14 ani), fără a-i face radiografie, doctorul i-a pus băiatului piciorul în ghips de trei ori şi l-a operat, deşi nu avea acest drept ca rezident, lăsându-l infirm în urma complicaţiilor. Piciorul copilului a fost salvat de la amputare la Bucureşti, în timp ce Colegiul Medicilor nu i-a găsit atunci medicului nici o vină.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro