Potrivit unui comunicat al DIICOT, perchezițiile au avut loc în București, Covasna, Vrancea, Brăila, Buzău, Bacău, Olt, Arad, Timiș, Vaslui și Iași, urmând ca la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Covasna să fie aduse 22 de persoane pentru audieri.
Procurorii susțin că, în perioada 2013 – 2015, suspectul D.A. a inițiat și coordonat un grup infracțional organizat cu componente transnaționale în vederea săvârșirii de infracțiuni prin falsificarea cardurilor bancare cu ajutorul unor echipamente dedicate și efectuarea de retrageri neautorizate, cu obținerea unor însemnate profituri materiale, în special din țări ale Uniunii Europene – Marea Britanie, Franța, Spania-, dar și din state din afara UE precum Norvegia, Elveția, Republica Moldova, Columbia, Argentina, Thailanda, Coreea de Sud.
În urma cercetărilor s-a stabilit că dispozitivele confecționate artizanal erau montate pe diferite tipuri de ATM-uri pentru obținerea datelor confidențiale ale cardurilor bancare, activitate urmată de rescrierea acestor date informatice pe carduri blank și retragerea frauduloasă de numerar de la bancomate.
În urma investigațiilor a rezultat că gruparea a obținut date confidențiale de la aproximativ 7.000 de carduri bancare, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 40.000 de dolari.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro