Se ştie că în noaptea de Înviere numărul mare de lumânări apprise dar şi înghesuiala credincioşilor creşte enorm riscul de incendiu. Una dintre bisericile verificate este Sf. Ana din cartierul Dunărea. Aici pompierii au verificat tot de la extinctoare la instalaţia electrică şi până la semnalizarea de access au existenţa unui grup PSI corect utilat afară. Preotul paroh era pregătit şi le-a demostat pompierilor că ştie ce trebuie să facă inclusiv să mţânuiască extinctorul.
„Ca în fiecare an în preajma sărbătorilor mari, mai ales a Sfintei Învieri când foarte multă lume vine şi aprinde lumânări, ne organizăm în spaţiul de rugăciune şi în afară pentru a nu fi probleme. Consilierii bisericeşti şi angajaţii sunt deja instruiţi cu ajutorul pompierilor cum să folosim extinctoarele cum să supraveghem pe cei care pot fi neglijenţi cu flacăra. Golim spaţiul de covoare. Am verificat extinctoarele şi noi acum o săptămţnă avem şi pus semn EXIT pentru ieşirea de urgenţă, lăsăm cale liberă la poartă direcţionâţnd parcarea şi maşinilor. Ne-a fost teamă de probleme dar niciodată nu au fost, ne-a ajutat Dumnezeu”, a spus părintele Ion Jalbă, preotul paroh de la biserica Sf. Ana.
Semnalul EXIT care marchează ieşirea de urgenţă se aprindea mai greu dar aici era nevoie de schimbarea acumulatorilor ce se va face până în noaptea Învierii. „Toate lăcaşurile de cult în preajma Sărbătorii Învierii sunt acum verificate de către colegii de la Prevenire. Aici se fac şi exerciţii parctice cu cei care supraveghează slujbele. Sunt consiliaţi asupra modului de intervenţie într-o sitiaţşie de urgenţă ce poate apărea în timpul slujbelor. Sunt veroificate instalaţiile electrice din biserică şi altar, existenţa căilor de evacuare, a valabilităţii extinctoarelor. Nu am avut niciodată mari evenimente poate şi pentru că la fiecare mare sărbătoare religioasă facem aceste verificări şi instructaje”, a spus mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro