Se crede un tip incomod

Se repetă istoria? În 2004 aţi fost înlăturat de la şefia PSD sector 5. A fost pus un alt candidat pentru fotoliul de primar de sector, din partea partidului. Aţi mers ca independent şi… aţi câştigat, după care v-aţi reîntors în partid.
S-a dorit şi atunci să se scape de mine. Sunt un tip incomod. Nu am probleme penale, dosare penale, nu am făcut afaceri cu statul, nu am fost prins niciodată cu nimic. Am curaj să-i spun oricărui politician, în faţă, ce mă deranjează, fără să ţin cont de funcţia pe care o are. E deranjant că sunt puternic.
Până la urmă, credeţi că n-are nici o şansă Ponta să vă “ejaculeze” din partid?
Cu ejaculat, fără ejaculat, aici e vorba de funcţie. Eu ocup o funcţie specială în PSD. Funcţia se numeşte Marian Vanghelie şi o am pe viaţă. Nu prea are cum să mi-o ia altcineva.
Vă pare rău că de-a lungul timpului aţi făcut câteva greşeli de exprimare?
M-a costat şi încă mă mai costă graba mea de a zice lucruri. Acum câteva seri, la postul B1, am zis “ejaculat” în loc de “ejectat”. Ce să zic… e o frază populară… M-au sunat câţiva profesori universitari şi mi-au spus că nu am greşit. “A ejacula” nu înseamnă numai…. unde se duce omu cu mintea. Are mai multe sensuri…
Lumea, răutăcioasă, v-a atacat imediat după ce aţi rostit cuvinte de genul: “almanahe” sau “goagăl”. La fel s-a întâmplat şi cu EBA, care a zis “succesuri”.
Acum ştiţi…. “almanahe” şi “goagăl” sunt într-un fel,“ succesuri”, în altfel… Uite, la un moment dat am zis “hotele”. Şi am fost acuzat că am greşit. M-am dus acasă şi m-am uitat în DEX şi am văzut că m-am exprimat corect. Toţi politicienii greşesc. Şi dacă ar fi să facem un top, sunt convins că nu aş fi fruntaş la greşeli de exprimare. Să ştiţi că de multe ori şi presa e răutăcioasă. Eu nu vreau să fiu Traian Băsescu, nu vreau să îl susţin pe Traian Băsescu, dar văd şi eu când în anumite trusturi de presă se fac intenţionat anumite… jocuri.

Dezastrul șinelor de tramvai din București: „Două cauciucuri le-am făcut praf. Cine-mi dă banii pe ele?”
Recomandări
Dezastrul șinelor de tramvai din București: „Două cauciucuri le-am făcut praf. Cine-mi dă banii pe ele?”

Iliescu, cel mai mare politician

Lui Vanghelie i s-a spus că nu a greşit: «A ejacula are mai multe sensuri»Mi se pare mie, sau vă place Traian Băsescu?
Nu, nu! Tocmai, nu vreau să-l susţin, dar văd şi eu ce fac anumiţi moguli TV…
Caracterizaţi-l pe Băsescu!
Inteligent şi avid de putere.
Cel mai mare politician român?
Ion Iliescu.
V-a făcut Dan Diaconescu ofertă să intraţi în Partidul Poporului?
Zilele acestea am avut multe oferte. Le mulţumesc tuturor. Însă celor care cred că ar putea să mă tenteze vreo ofertă le transmit că nu plec din PSD şi că rămân aici. Sunt de 17 ani în acest partid, au mai încercat o dată să mă excludă, am candidat independent şi am câştigat, după care m-am întors în PSD învingător. Eu am muncit mult în partidul acesta şi nu renunţ. Am o echipă la Bucureşti, o echipă la sectorul 5. Un lider adevărat nu pleacă dacă se supără, ci rămâne şi se bate pentru ceea ce crede.
Vă place Elena Băsescu?
Mda… Este o tânără care vrea să se afirme. Cred că are un pic de talent nativ din Traian Băsescu. E talentată. Dar acum, ca să fim corecţi, noi, bărbaţii, dacă vrem să fim lideri, nu ne batem cu femeile. Ne batem noi între noi. Elena e o fată tânără, care e foarte posibil să spună foarte multe pe viitor.
Bine, am înţeles cu Elena Băsescu. Cu ea nu simţiţică aveţi de ce să vă bateţi în politică. Dar cu Elena Udrea?
Cu Elena Udrea m-am bătut de-a lungul timpului. Eu am avut 10 hectare, în zona Ghencea, încă din perioada guvernării Tăriceanu, care mi-a transferat acest teren prin hotărâre de guvern. Am depus documentaţiile pentru a construi locuinţe ANL pe acest teren. Asta se întâmpla în perioada în care Blaga era ministru. Elena Udrea m-a chemat şi m-a întrebat dacă vreau să fac acel proiect. I-am spus că da şi mi-a mai dat 100 de hectare. A fost pur şi simplu o colaborare în interesul cetăţenilor Capitalei. Mie un lucru îmi este clar. Nu poate să vină şi să-mi spună nimeni să nu fac un proiect social pentru că din punct de vedere politic nu ar fi în regulă. Banii de la Ministerul Dezvoltării nu sunt banii doamnei ministru Elena Udrea, ci ai românilor.

Gigi Nețoiu, condamnat în „Dosarul Transferurilor”, s-a relansat în afaceri cu energie și imobiliare. Partener cu odraslele lui Cristi Borcea și Gabriel Oprea
Recomandări
Gigi Nețoiu, condamnat în „Dosarul Transferurilor”, s-a relansat în afaceri cu energie și imobiliare. Partener cu odraslele lui Cristi Borcea și Gabriel Oprea

Izolarea termică, prioritate

Haideţi să vedem, trei lucruri importante pe care le veţi face pentru locuitorii sectorului 5 în următoarele trei luni. Şi le veţi finaliza.
Domeniile pe care mă voi axa sunt: infrastructura, termoizolaţia blocurilor şi învăţământul. Pe străzile Garoafei şi Ghidigeni din sectorul 5 este o problemă cu canalizarea, pentru că trebuie săpat la mare adâncime, pe sub un canal colector. Ne-am tot chinuit cu tot felul de proiectanţi şi cred că i-am dat de cap. Ca să nu intru în amănunte, până la sfârşitul verii, pe aceste două străzi se rezolvă situaţia infrastructurii. De asemenea, până în primăvara anului viitor voi avea în total, în sectorul 5, 850 de blocuri izolate termic. Ultimul proiect ambiţios este demararea lucrărilor la 15 construcţii “after school”, unde părinţii îşi vor putea lăsa liniştiţi copiii, după terminarea orelor. Micuţii vor mânca, se vor odihni şi îşi vor face lecţiile, urmând să fie luaţi acasă de părinţi, pe seară.
Dacă aţi candida mâine, să zicem, aţi câştiga Primăria sectorului 5?
Dacă aş candida, aş câştiga.
Vă bate gândul să “atacaţi” Primăria Capitalei?
Orice e posibil.
Ce minister ar putea să conducă Marian Vanghelie?
Multe, dar nu m-am gândit încă. Am timp. Am 43 de ani. Eu am o viziune despre ce vreau să fac în politică pe următorii 15 ani. Ştiu foarte bine. Şi momentan nu ţintesc spre ministere. Tot administraţia publică mă interesează. Acum vreau să-mi pun numele pe proiectul ANL din Ghencea, pe izolarea termică a blocurilor, pe un alt proiect ce presupune montarea panourilor solare pe blocuri, fapt ce va duce la scăderea considerabilă a întreţinerii. Am alte gânduri.

Revoltă pentru pâine în România comunistă. Cum a fost reprimat cu focuri de armă protestul minerilor din Motru, în octombrie 1981
Recomandări
Revoltă pentru pâine în România comunistă. Cum a fost reprimat cu focuri de armă protestul minerilor din Motru, în octombrie 1981

Cheltuim milioane de euro pe iarbă

Oprescu e un primar bun?
Nu ştiu dacă e bun sau rău, dar ştiu că acum, în Bucureşti, nu se face ceea ce ar trebui să se facă. Nu mai ştim decât iarbă, iarbă, iarbă. Cheltuim aproape milioane de euro pe iarbă. Şi nu ne place sămânţa de gazon, aşa cum se pune şi în faţa Casei Albe din Washington. Ne plac doar rulourile, care sunt exagerat de scumpe.
Să facem un exerciţiu de imaginaţie. Mâine sunt alegeri la Preşedinţie. Cine ajunge în turul doi?
În turul doi văd o bătălie între Antonescu şi Geoană.
Câte case aveţi?
Două apartamente pe aceeaşi scară.
Să presupunem că vă lăsaţi de politică şi de primărie. De ce vă apucaţi? Din ce ar trăi omul Marian Vanghelie dacă nu ar avea nici o treabă cu politica?
Afaceri. Dacă dispare politica, aş merge pe două paliere. Pe de-o parte mi-aş lua o franciză şi aş dezvolta o reţea de magazine. Pe de altă parte, aş încerca să fac ceva ce presupune producţie. Eu am lucrat mult în producţie şi mă pricep. Ceea ce ştiu sigur este că nu m-aş angaja la stat. Nu mi-e felul să stau angajat la stat.
Politica ştim cu toţii că este costisitoare. Credeţi că aţi fi fost mai bogat acum dacă n-aţi fi intrat în politică?
Evident! Sigur! Aş fi fost mult mai bogat!
Cât costă costumul pe care îl purtaţi acum?
2.000 de euro.
A ieşit România din recesiune?
N-a ieşit, este o glumă. Cred că această criză va mai sta pe la noi încă vreo 5-6 ani. Iar viitorul va demonstra dacă am avut sau nu dreptate. Ce ştiu sigur este că una dintre măsurile care ar trebui să le luăm acum, repede, pentru a scăpa de mizerie, este să dăm drumul la creditele bancare pentru investiţii.
Aţi făcut afaceri cu Vîntu în anii 90?
În anii 90, actualul primar Piedone l-a adus o dată pe Vîntu la mine. Nu îl cunoşteam, nu ştiam cine este. Îmi aduc aminte că atunci firma lui, reprezentanţii lui cu care venise, ar fi cumpărat câteva tiruri de marfă. De atunci, ne-am mai intersectat de câteva ori, dar atât.

A câştigat trei mandate de primar în sectorul 5 al Capitalei

Daniel Marian Vanghelie (n. 28 februarie 1968, Bucureşti) şi-a lansat cariera pe scena politică în anul 2000, moment în care a fost ales primar al sectorului 5 din partea social-democraţilor. Şi-a recâştigat un nou mandat în 2004, ca independent, după ce s-a autosuspendat din PSD după o ceartă cu Adrian Năstase.
Patru ani mai târziu avea să câştige un nou mandat la Primăria sectorului 5, de data aceasta din nou ca membru al PSD. Poziţia sa în cadrul partidului s-a consolidat devenind lider al organizaţiei de Bucureşti şi vicepreşedinte al partidului. Vanghelie este căsătorit cu Charlotte şi are un fiu, Alexandru (n. 1994).

Lui Vanghelie i s-a spus că nu a greşit: «A ejacula are mai multe sensuri»E poreclit Obama

Sunteţi de etnie rromă?
Nu, nu sunt ţigan şi nu am nici o legătură cu etnia rromă. Tata e israelian, mama e româncă, dar nu îmi place să vorbesc despre familie.
De ce vi se spune Obama?
(Râde) Eiiii, eu sunt în politică de dinaintea lui Obama. Acum a venit el şi, repede, să i se zică “Obama” lui Vanghelie. Dar eu nu mă supăr. Dacă vine altul după Obama ce-or să-mi facă? Or să-mi zică în alt fel?

Lui Vanghelie i s-a spus că nu a greşit: «A ejacula are mai multe sensuri»Îşi trimite fiul la un curs în Anglia, la Oxford

Cum e Vanghelie ca tată? E un părinte rău?
Câteodată e rău, câteodată e înţelegător. Se întâmplă să-mi şi pedepsesc fiul, dar rar. Îl las şi în cluburi, dar nu zi de zi, pentru că nu putem să trăim doar cu distracţie. Băiatul meu trebuie acum să se pregătească din punct de vedere profesional, să înveţe. Peste câteva zile va pleca la un curs la Oxford, care durează trei săptămâni. Fiul meu are 16 ani şi învaţă încă în România, dar nu exclud posibilitatea de a-l trimite în străinătate, la facultate. Se pregăteşte pentru partea de business şi management.
Dacă vine mâine cu o fată acasă şi spune: “Tată, mă însor”?
Nu se poate însura la 16 ani şi nici nu-l interesează. El ştie foarte clar că sunt decizii pe care le poate lua la 16 ani şi pe care nu le poate lua.
Video: Robert Hanciarec

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Rapperul american Fatman Scoop a murit la vârsta de 53 de ani, după ce s-a prăbușit pe scenă în timpul unui concert
Știrileprotv.ro
Rapperul american Fatman Scoop a murit la vârsta de 53 de ani, după ce s-a prăbușit pe scenă în timpul unui concert
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Bunica Anca Țurcașiu, imagini duioase de la botezul nepoatei Zoe: „Patru generații”. Fiul și nora solistei și-au creștinat fetița în ultima zi de vară
Libertateapentrufemei.ro
Bunica Anca Țurcașiu, imagini duioase de la botezul nepoatei Zoe: „Patru generații”. Fiul și nora solistei și-au creștinat fetița în ultima zi de vară
Horoscop zilnic pentru luni, 2 septembrie 2024. Norocul strălucește pentru Tauri
FANATIK.RO
Horoscop zilnic pentru luni, 2 septembrie 2024. Norocul strălucește pentru Tauri
Simona Halep are un nou antrenor: „Este și a fost mereu alături de mine”
GSP.RO
Simona Halep are un nou antrenor: „Este și a fost mereu alături de mine”
Planta care îți poate aduce un profit de peste 15 mii de euro. Se seamănă în orice perioadă a anului și n-are nevoie de apă multă
FANATIK.RO
Planta care îți poate aduce un profit de peste 15 mii de euro. Se seamănă în orice perioadă a anului și n-are nevoie de apă multă
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Unica.ro
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Jobul momentului: Se câştigă până la 250 de lei pe zi în această perioadă
Observatornews.ro
Jobul momentului: Se câştigă până la 250 de lei pe zi în această perioadă
Horoscop 1 septembrie 2024. Berbecii au parte de o zi care îi poate ajuta să se elibereze din strânsoarea unor complicații emoționale
HOROSCOP
Horoscop 1 septembrie 2024. Berbecii au parte de o zi care îi poate ajuta să se elibereze din strânsoarea unor complicații emoționale

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI