În medie, fiecare turist cheltuieşte în Constanţa câte o sută de euro, de unde rezultă că turiştii sosiţi cu navele de croazieră au cheltuit, în acest an, mai bine de 650.000 de euro la malul Mării Negre.
Conform Autorităţii Naţionale pentru Turism, cei mai mulţi turişti care au păşit pe pământ românesc sunt cetăţeni americani, urmaţi îndeaproape de francezi, italieni şi germani.
În această dimineaţă, în dana de pasageri a Portului Constanţa, a acostat „MSC Orchestra”, o altă navă impresionantă prin dimensiuni, ce are la bord nu mai puţin de 2.400 de pasageri care au plătit pentru sejur, în funcţie de calitatea serviciilor şi de durata concediului, între 700 şi 2.500 de euro.
Destinaţiile preferate ale turiştilor ce ajung în Constanţa prin intermediul navelor de croazieră sunt Delta Dunării, Bucureşti, cetatea Histria sau crama de la Murfatlar.
Una dintre problemele cu care se confruntă turiştii încă de când păşesc pe pământ românesc este transportul de la navă până la ieşirea din port. Pentru că taxiurile nu au acces în interiorul portului, iar o linie de transport în comun nu există decât într-o propunere a Administraţiei Porturilor Maritime, turiştii care preferă să viziteze Constanţa sunt nevoiţi să parcurgă pe jos, de la navă şi până la ieşirea din port, o distanţă de aproximativ doi kilometri.
Totuşi, mulţi dintre ei s-au arătat mulţumiţi de cum arată oraşul şi au promis că vor reveni şi în viitorul apropiat.
De la începutul anului şi până în prezent, 92 de nave de croazieră din întreaga lume au acostat în noul terminal de pasageri al Portului Constanţa.
Pentru anul viitor, reprezentanţii Administraţiei Porturilor Maritime au în plan construirea unui nou terminal de pasageri, astfel încât numărul navelor de pasageri ce ajung în România să crească semnificativ.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro