Toată lumea a auzit de Cocoşatu, pe numele real Andrei Alexandru, cel care a devenit celebru cu micii lui făcuţi pe grătare. Ieri, însă, am găsit-o pe femeia care îi face concurenţă şi care, susţine ea, se poate întrece în talent cu celebrul grătaragiu.
Nu trebuie să fii gastronom ca să-ţi dai seama când cineva se pricepe să pârlească atât cât trebuie carnea. E suficient să vezi lume buluc în faţa grătarului, aşa cum am găsit noi la cortul Danei Stanciu, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) din Capitală.
Agitată ca un titirez în faţa grătarului, ai impresia că se joacă cu hălcile de carne, aşa de repede face fripturile. În fiecare weekend, Dana, împreună cu două-trei ajutoare, îşi pregăteşte cortul în câte- un parc din Capitală şi face senzaţie la grătar, întocmai ca un DJ la butoane.
Acasă nu găteşte
“Fac grătare de mai bine de 15 ani, iar mici cam 5.000 pe zi. Sunt o veterană, pot să zic. Doar că acasă nu mai gătesc, că nu mai pot. Stau toată ziua cu nasul în miros de carne, dar nu mă văd făcând altceva”, ne-a povestit una din cele mai experimentate grătaragiţe din Capitală.
Are mulţi clienţi fideli, motiv pentru care şi-a deschis şi un restaurant. Pe “Regina grătarelor” o veţi putea vedea “în acţiune” la Târgul Boieresc din Parcul Alexandru Ioan Cuza şi la finalul acestei săptămâni.
Fotografii: Dan Bistrițeanu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro