Susţinute de numeroşi suporteri veniţi din ţară, fetele pregătite de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au dovedit ieri, la Sofia, că formează o echipă adevărată. Şi deşi au început concursul la aparatele cele mai dificile, fetele şi-au stăpânit emoţiile, evoluând aşa cum promiseseră. Iar dacă Larisa Iordache a obţinut cea mai mare notă, pentru gimnastele noastre, la sărituri (14,866), la paralele cel mai bine a punctat Diana Bulimar (14,133). Cum nici mezinele nu s-au lăsat mai prejos – Ştefania Stănilă şi Silvia Zarzu au luat 14,666, respectiv 14,633 la sărituri -, după două rotaţii România se instalase deja pe prima poziţie, cu un avans liniştitor.
Bârna a făcut diferenţa
A doua parte a concursului s-a transformat într-o defilare pentru gimnastele noastre. Iar dacă Iordache (14,700) şi Bulimar (14,533) erau cunoscute drept specialiste la bârnă, evoluţia Andreei Munteanu a depăşit orice aşteptare, ea fiind notată cu 14,933. Graţie acestor note, România s-a detaşat clar în clasament faţă de Marea Britanie şi Rusia. Cu mai bine de trei puncte avans, fetele n-au riscat inutil la sol, iar evoluţiile lor exacte au adus echipei noastre cel de-al 7-lea titlu european (precedentele au fost obţinute în 1994, 1996, 1998, 2004, 2008 şi 2012), un record pentru Europenele de gimnastică, în condiţiile în care Rusia are doar trei, iar Italia, unul. Medalia de aur de ieri se adaugă celor două câştigate de echipă în întrecerea junioarelor (bronz) şi Laura Jurcă (argint la individual compus). Astăzi, de la ora 15.00 (în direct la TVR 2), la Sofia se vor desfăşura finalele pe aparate. Larisa Iordache va concura la toate patru, iar la sol în lupta pentru medalii va intra şi Diana Bulimar.
7 titluri europene a cucerit România în concursul pe echipe
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!