Cei doi, în sarcina cărora procurorii DNA au reţinut un prejudiciu de peste 136 de milioane de euro, au cerut instanţei să îi scape de arestul la domiciliu, întrucât, în opinia lor, faptele despre care anchetatorii susţin că ei le-ar fi comis n-ar fi produs nici un prejudiciu.
Judecătorii n-au fost însă de acord cu ei și au menținut decizia anterioară.
„Respinge ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă şi Al României Paul Philippe împotriva încheierii penale nr.25/F/UP din camera de consiliu din data de 30 decembrie 2015, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Braşov – Secţia Penală. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 235 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 35 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul cuvenit interpretului de limba engleză se va plăti din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă.„, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție făcută publică în această dimineață.
Truică şi prinţul Paul sunt arestaţi acasă din 30 decembrie anul trecut, când procurorii braşoveni le-au prelungit măsura preventivă în dosarul în care primul este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, iar al doilea – de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.
Nici consoarta prințului n-a scăpat de procurori. Deși aceasta a susținut public faptul că în acest caz n-ar avea decât calitatea de denunțător, Prințesa Lia ar avea de fapt, potrivit unor surse judiciare, calitatatea de suspect și ar fi fost deja audiată de procurorii de la DNA Brașov.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro