Dacă însoţesc o bună igienă a gurii şi vizite regulate la medicul stomatolog, remediile naturale pot fi de mare ajutor în combaterea respiraţiei urât mirositoare, informează site-ul medicpentrutine.ro.
Se recomandă să nu folosiţi simultan plantele descrise în continuare şi să vă adresaţi medicului stomatolog în cazul în care simptomele halenei persistă.
Muşeţel (Chamaemelum nobile)
Muşeţelul este de lungă vreme folosit ca ingredient în apele de gură, fiind recomandat pentru prevenirea infecţiilor gingivale care pot provoca respiraţia urât mirositoare. Realizaţi o infuzie dintr-un pliculeţ de ceai la o cană de apă clocotită (250 ml), lăsând să acţioneze timp de 5-10 minute. Lăsaţi infuzia să se răcească, apoi clătiţi-vă gura de 2-3 ori pe zi.
Muşeţelul are efect digestiv, antiinflamator, antispastic, antidiuretic, sedativ.
Menta (Mentha piperita)
Graţie conţinutului de uleiuri esenţiale (mentol, mentona, acetat de mentil) care îi dau aroma de prospeţime, menta poate combate eficient mirosul neplăcut al respiraţiei.
Menta poate fi folosită ca apă de gură, sub formă de infuzie. Preparaţi o infuzie dintr-o linguriţă de frunze uscate la 150 ml de apă clocotită, apoi strecuraţi. Lăsaţi amestecul să se răcească apoi clătiţi-vă gura. Puteţi repeta procedeul de 2-3 ori pe zi.
Menta are proprietăţi antivirale, antiinflamatoare, antioxidante, digestive, antispastice, tonice.
Vezi şi alte plante care ne scapă de respiraţia urât mirositoare pe www.medicpentrutine.ro!