Ingredientele de care avem nevoie pentru acest tort rapid și delicios:
– 5 căni de zmeură; – 2 căni de afine; – 3/4 căni de zahăr pudră; – sucul de la o portocală mare sau două mici; – 1 1/3 cană de mascarpone; – 1 1/4 cană de smântână dulce; – jumatăte de lingurița de esență de vanilie; – un vârf de sare; – 20-24 pișcoturi.
Modul de preparare este foarte simplu: Peste zmeură se pune sucul de portocală și se lasă la rece până pregătim restul ingredientelor. Mascarpone se amestecă cu zahărul pudră și smîntâna cu vanilia și sarea. Apoi se pun amestecă mascarpone cu smântâna până se încorporează.
Într-o formă de tort se pune pe fund și pe margini hârtie de copt, apoi se pune primul strat format din piscoturi rupte bucățele. Apoi un strat de zmeură și unul de mascarpone. Se reia cu piscoturi, zmeură, mascarpone. Deasupra se pun afinele. Se bagă la frigider și se lasă minim 3 ore. Poftă bună!