Supă rece cu avocado
Ingrediente: 2 avocado, 2 ardei roşii, două salate verzi, două mâini de varză rasă, două cepe, sare, 2 căţei de usturoi, un vârf de piper, verdeţuri proaspete (mărar, busuioc, cimbru, după gust), apă.
Mod de preparare: pune toate ingredientele spălate şi curăţate într-un blender (storcător de legume şi fructe) şi după ce le pasezi, diluează amestecul cu apă, în funcţie de cât de subţire vrei să fie supa. O poţi servi cu smântână proaspătă deasupra şi presărată cu frunze de mentă.
Salată cu creveţi
Ingrediente: o ceaşcă de smântână, o ceaşcă de maioneză, două linguriţe de pudră de muştar, două linguri de ketchup, o lămâie, sucul de la o jumătate de lămâie , o lămâie, o linguriţă de boia dulce, 800 g creveţi medii, fierţi şi decorticaţi, o linguriţă de sare, o linguriţă de piper.
Mod de preparare: pentru sos se amestecă toate ingredientele, mai puţin creveţii, sarea şi piperul. Într-un bol mare se amestecă creveţii cu sosul, se sărează şi se piperează după gust. Ţine salata la rece până în momentul servirii.
Mojito cu ceai verde
Ingrediente: 6 frunze de mentă proaspătă, două linguriţe de sirop de zahăr (se fierbe un pahar de apă cu o lingură de zahăr), două felii de lime, sucul de la o lime,180 ml ceai verde, 60 ml rom alb sec, miere.
Mod de preparare: într-un pahar mare pune menta la înmuiat cu siropul şi încorporează feliile de lămâie. Adaugă suc de lime şi romul alb. Varsă ceaiul deasupra şi îndulceşte cu miere. Pune cuburi de gheaţă!
Salată de fructe
Ingrediente: 6 portocale, 2 kiwi, 10 căpşune, o lingură de miere lichidă, 30 ml vin de xeres (facultativ), o cană de mure.
Mod de preparare: curăţă portocalele, căpşunele şi kiwi deasupra unui bol şi taie- le în bucăţi. Separă sucul rezultat. Topeşte mierea în sucul obţinut, apoi adaugă vinul de xeres. Dacă mai e nevoie, adaugă puţin zahăr. Amestecă bucăţile de fructe cu murele, apoi adaugă sucul îndulcit. E bine să o faci cu 24 de ore înainte de a o servi. Ţine-o la rece.