Salată cu mango şi avocado

Ingrediente: 2 mango, 2 avocado, o mână de rucola, o lămâie, 7-9 mieji de nucă, o lingură de ulei de măsline, sare şi piper după gust.
Preparare: se curăţă mango şi avocado şi se taie felii. Peste avocado se stoarce imediat sucul de lămâie, ca să nu oxideze. Se adaugă frunzele de rucola, uleiul, sare şi piper şi la sfârşit miejii de nucă. Se serveşte imediat.

Pui cu rodie

Ingrediente: 500 g piept de pui, fără piele şi oase, două cepe, un morcov, 100 ml sirop de rodie, două linguri ulei de măsline, sucul de la o lămâie, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper, sâmburii de la o rodie.
Preparare: se taie pieptul în bucăţi mici, se unge cu un pic de sare şi de piper. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se rumenesc bucăţile de pui. Se adaugă ceapa şi morcovul tăiate bucăţi. Se mai lasă câteva minute, amestecând din când în când, după care se adaugă siropul de rodie. După încă un minut, puiul ar trebui să fie pătruns. Apoi se adaugă sucul de lămâie după gust (siropul de rodie este şi el acrişor) şi pătrunjelul verde (mărunţit). Se presară apoi sâmburii de la o rodie şi se serveşte cald.

Salată cu fructul dragonului

Ingrediente: o bucată de fructul dragonului, un mango, o mână de afine de cultură, câteva felii de ananas, frunze de mentă.
Preparare: se taie fructul dragonului în două. Se scobeşte o jumătate şi se păstrează coaja. Miezul se taie cubuleţe. Se taie feliile de ananas şi mango cubuleţe. Se pun toate în coaja de fructul dragonului şi se ornează cu mentă. Se poate stropi cu puţin coniac.

Povestea „haiducului” Vasile Blidaru, trădat de soția unui camarad: „Agenta a luat măsuri”
Recomandări
Povestea „haiducului” Vasile Blidaru, trădat de soția unui camarad: „Agenta a luat măsuri”

Cremă de papaya

Ingrediente: o lămâie verde, două linguri de zahăr, un fruct de papaya mare şi copt, 500 g de îngheţată de vanilie; pentru ornat: frişcă şi mentă.
Preparare: se taie lămâia pe jumătate şi se stoarce una dintre jumătăţi. Se taie papaya pe lung şi se îndepărtează seminţele. Se extrage pulpa din coajă şi, împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, se face un piure cu mixerul până când se obţine o compoziţie omogenă. Se taie îngheţata de vanilie în cuburi, se adaugă treptat în crema de papaya şi se amestecă cu mixerul în continuare, până la omogenizare. Se împarte crema în castronaşe şi se mai lasă puţin la frigider. Se ornează cu frişcă şi cu frunze de mentă.

Plăcintă cu kumquats şi physalis

Ingrediente: 350 g făină, 60 g zahăr tos, o linguriţă rasă de sare, 225 g unt congelat, 100 ml apă rece, 80 g zahăr tos, două linguri rase de făină; 50 g zahăr brun pentru presărat deasupra; umplutură: 7-8 g physalis, 8-10 g kumquats.
Preparare: se desface physalisul din frunze. Se păstrează câteva bucăţi cu tot cu frunze pentru decor. Se pun fructele într-o strecurătoare şi se spală, apoi se lasă la scurs. Se taie în jumătăţi. Se spală şi kumquats şi se taie în două pe verticală. Aluatul: într-un castron se amestecă zahărul cu două linguri rase de făină. Untul se taie în bucăţele. Se pun în robotul de bucătărie (blender) restul de făină, untul, zahărul, sarea şi se mixează până se obţine o compoziţie făinoasă. În compoziţia obţinută se adaugă apa, lingură cu lingură, în timp ce se amestecă. Cantitatea de apă poate fi mai mică sau mai mare, în funcţie de calitatea făinii. În final, trebuie să se obţină o bilă de aluat compactă, nelipicioasă, care se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la frigider pentru o oră. După aceea se scoate aluatul, se înfăinează o suprafaţă de lucru şi se întinde într-o foaie groasă, care se pune într-o tavă rotundă. Deasupra se presară fructele tăiate. După 15 minute se pune tava în cuptorul preîncălzit, pentru 40-50 de minute, în funcţie de cuptor. Se presară zahăr deasupra şi se decorează cu câteva fructe întregi.

Televiziunea Română se pregătește să lanseze o emisiune cu Toni Grecu și grupul Divertis. Horia Brenciu se ocupă de producție și va încasa 220.000 de euro de la postul național
Recomandări
Televiziunea Română se pregătește să lanseze o emisiune cu Toni Grecu și grupul Divertis. Horia Brenciu se ocupă de producție și va încasa 220.000 de euro de la postul național

Cheesecake cu fructul pasiunii

Ingrediente: pentru blat: două pachete de biscuiţi speculoos (de la Mega Image), 150 g de unt; pentru cremă – două cutii de cremă de brânză Philadelphia, 4 ouă mari, 4 foi de gelatină, 200 ml de smântână pentru frişcă (peste 30% grăsime), un vârf de sare, 4 linguri de zahăr; pentru jeleul de fructe – 6 fructul pasiunii, 3 linguri de zahăr, 3 foi de gelatină.
Preparare: se sfărâmă biscuiţii în robot şi se amestecă cu untul topit. Se pun apoi pe fundul unei forme rotunde, cu pereţi detaşabili şi se tasează bine. Se pune forma la rece. Se pregăteşte crema. Se amestecă într-un bol gălbenuşurile, zahărul şi crema de brânză. Într-un alt vas, mai mic, se pune puţin din acest amestec şi se dizolvă în el gelatina. Apoi se lasă la rece. Se bate smântâna pentru frişcă şi se adaugă peste amestecul cu gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile cu un vârf de sare şi cu zahăr şi se pun şi ele, de jos în sus, delicat. Se varsă toată crema peste blatul din biscuiţi şi se nivelează. Se dă la rece până a doua zi. Se curăţă şi se pasează fructele. Sucul se pune la încălzit pe foc mic şi se adaugă zahărul şi gelatina. Când gelatina s-a topit, se stinge focul şi se lasă la răcit. Se toarnă acest lichid peste prăjitură şi se lasă peste noapte la frigider.

 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Roxana22   •   06.09.2023, 17:40

retete excelente

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Wow, ce casă frumoasă!! Andra și Cătălin Măruță au dat luxul și opulența pe o casă simplă, elegantă, cu piese de mobilier în culori naturale și decorațiuni vesele. GALERIE FOTO
Unica.ro
Wow, ce casă frumoasă!! Andra și Cătălin Măruță au dat luxul și opulența pe o casă simplă, elegantă, cu piese de mobilier în culori naturale și decorațiuni vesele. GALERIE FOTO
Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă. La 20 de ani purta ținute sexy, transparente și poza îndrăzneț
Viva.ro
Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă. La 20 de ani purta ținute sexy, transparente și poza îndrăzneț
Imaginile pe care Laura Vicol le-ar vrea șterse din online. Uite cum arăta înainte de operațiile estetice. E de nerecunoscut
Libertateapentrufemei.ro
Imaginile pe care Laura Vicol le-ar vrea șterse din online. Uite cum arăta înainte de operațiile estetice. E de nerecunoscut
Delir propagandistic în Rusia. Mulțimi de oameni se închină la o conductă în căutarea „harului” și „purificării”
Adevarul.ro
Delir propagandistic în Rusia. Mulțimi de oameni se închină la o conductă în căutarea „harului” și „purificării”
Monica Bîrlădeanu, detalii surprinzătoare despre garderoba sa. De unde își achiziționează accesoriile: „Nu este importantă sursa lor”
Elle.ro
Monica Bîrlădeanu, detalii surprinzătoare despre garderoba sa. De unde își achiziționează accesoriile: „Nu este importantă sursa lor”
Îndrăgitul artist și iubitul lui n-au mai ținut cont de nimic și s-au sărutat în văzul lumii, pe stradă! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Îndrăgitul artist și iubitul lui n-au mai ținut cont de nimic și s-au sărutat în văzul lumii, pe stradă! Avem imaginile! FOTO
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Observatornews.ro
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Horoscop 30 martie 2025. Racii ar fi bine să dea dovadă de multă răbdare și prudență când fac planuri legate de progresul profesional sau social
HOROSCOP
Horoscop 30 martie 2025. Racii ar fi bine să dea dovadă de multă răbdare și prudență când fac planuri legate de progresul profesional sau social

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI