Consilierii locali ai Partidului Ecologist Român (PER) filiala Bacău au reuşit să şocheze întreg Consiliul Local Bacău la ultima şedinţă. Prin vocea alesului Dragoş {tefan, ecologiştii au venit cu ideea de a-i marca pe săracii oraşului, astfel încât fiecare băcăuan când trece pe lângă ei pe stradă să ştie că beneficiază de un drept dat de Primăria Bacău. Propunerea ecologistului, susţinută şi de ceilalţi doi colegi ai lui din CL Bacău, Ghiorghe Huluţă şi preşedintele PER Bacău, Cristinel Manolache i-a lăsat cu gura căscată pe aleşii locali, executivul şi angajaţii Prim ăriei, pecum şi întreaga audienţă din sala de şedinţe de la Centrul de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov”.
Propunerea a venit la aprobarea proiectului de hotărâre ce viza planul de acţiuni şi de lucrări de interes local pentru persoanele majore apte de muncă din familiile beneficiare de venit minim garantat pe anul 2013.
„Propun ca beneficiarii de venit minim garantat să poarte un echipament specific, să fie recunoscuţi de oameni, să se ştie că ei muncesc în folosul comunităţii. Să aibă o salopetă, o veste verde ceva!”, a declarat Dragoş Ştefan, consilier local PER. El a mai precizat că realizarea unei astfel de costumaţii nu ar costa foarte mult şi în plus, sărmanii beneficiari de ajutorul dat de stat ar trebui să muncească mai ales în jurul şcolilor.
Imediat în sală au început să se audă vociferări, iar unii consilieri locali chiar au izbucnit în râs. Unii mai mucaliţi chiar au făcut miştouri pe seama consilierului că acesta nu ar şti care este diferenţa să faci muncă în folosul comunităţii ca persoană săracă, fără venituri, dar care vrea să muncească şi o persoană care face muncă în folosul comunităţii ca şi condamnat.
Daniela Pozânărea, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Bacău i-a explicat însă alesului local care este situaţia şi de ce nu se justifică realizarea unei costumaţii specifice. „Noi avem depuse 200 de dosare prin care se acordă venitul minim garantat. Dintre aceştia doar 15 fac şi muncă în folosul comunităţii, deoarece, ceilalţi care primesc acest ajutor fie au copii mici în grijă, fie sunt persoane vârstnice care nu mai pot munci, fie sunt persoane cu un grad de handicap”, a declarat şefa de la SPAS. Fireşte nimeni nu a luat în serios propunerea ecologistului de a-i marca pe săraci.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!